EYT'lilere ilk maaş ödemeleri başladı

EYT'lilere ilk maaş ödemeleri başladı
EYT yasasıyla binlerce kişinin emeklilikte önü açıldı. EYT'lilerin ilk emekli maaşları hesaplara yatmaya başladı.

Ali Ozan Birerdinç - EYT başvuruları mart ayında alınmaya başlandı. Nisan ayının gelmesiyle birçok EYT'linin emekli maaşları hesaplara yatıyor. Mevzuata göre emeklilik başvurularını mart ayında yapanlar 1 Nisan itibarıyla emekli sayılacak. Peki EYT emekli maaşı yattı mı nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

250 BİN KİŞİNİN İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

EYT kapsamında 1,6 milyon başvuru yapıldı. Başvuru sürecinin değerlendirilmesinin hızlandırılması amacıyla personellere fazla çalışma mesaisi ödeme kararı alındı. 

EYT MAAŞ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

EYT maaş sorgulaması e-Devlet üzerinden yapılabilir. T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra "diğer emeklilik işlemleri" kısmından  "emekli günlük ödeme kısmı" sorgulaması ile maaşın yatıp yatmadığı kontrol edilebilir.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli bayram ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki defa hesaplara yatıyor. Geçtiğimiz yıl bin 100 TL olarak hesaplara yatan emekli ikramiyesine bu yıl, emekli maaş zammının ardından zam geldi. Emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı için ayrı ayrı 2 bin TL olarak yatırılacak. Bayram ikramiyesinden EYT'liler de faydalanabilecek. Yani emekliler ve EYT'liler zamlı maaş, bankaların verdiği promosyonun yanı sıra bu yıl toplamda 4 bin TL olan bayram ikramiyesi alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.