Fiziki altın almak mı yoksa bankada altın hesabı açmak mı avantajlı?

Fiziki altın almak mı yoksa bankada altın hesabı açmak mı avantajlı?
Altın fiziki olarak veya banka aracılığıyla alınıp satılabilir. İki yöntemin de avantajları ve dezavantajları bulunuyor. İşte detaylar...

Altın yatırımı, altın fiyatlarının özellikle koronavirüs döneminden sonra hızla yükselişe geçmesiyle hız kazandı. Altın almak isteyen kişiler kuyumcu ve banka arasında gidip geliyor. Fizik altın almanın ve altını banka üzerinden almanın avantajları ve dezavantajları var. Örneğin fiziki altın almanın en büyük dezavantajı, altının çalınması ve kaybolması tehlikesidir. İşte detaylar...

FİZİKİ ALTIN ALMAK MI YOKSA BANKADA ALTIN HESABI AÇMAK MI AVANTAJLI?

Kuyumcudan alınan altının saklanması ve korunması zahmetli olabilir. Altının çalınması ve kaybolması riski, fiziki altın saklamanın dezavantajlarından biridir. Öte yandan altın fiyatları düştüğüne zararına satmak zorunda kalabilirsiniz. 

Bankalar üzerinden yatırım hesabı açılarak altın alınıp satılabilir. Bu şekilde fiziki altına nazaran, altını banka aracılığıyla daha kolay ve hızlı alıp satma fırsatınız olur. Nakit ihtiyacınız olduğunda altın hesabınızdan istediğiniz miktarda altını satabilir ve kolayca nakite dönüştürüp nakiti hesabınıza aktarabilirsiniz. Aynı zamanda altın fiyatlarında meydana gelecek düşüşlerde ise zararla karşılaşabilirsiniz. Bu düşüşlerle birlikte altın alım satımlarında oluşacak fark nedeniyle yüksek maliyet dezavataj oluşturabilir. Altını banka aracılığıyla aldığınızda, bozdurmak ya da ilave altın almak istediğinizde banka mesai saatleri haricinde işlem yapamayabilirsiniz. 

ALTIN HESABI NASIL AÇILIR?

Altın hesabı, birikimlerini altın alarak değerlendirmek isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Vadeli ve vadesiz olmak üzere iki çeşit altın hesabı bulunur.

Altın hesabını bankaya giderek ya da mobil uygulama üzerinden kolaylıkla açabilirsiniz. Altın hesabınızla, bankanın güncel kur oranlarına göre kolaylıkla alım satım işlemleri yapabilirsiniz. Altını talep ettiğiniz fiyattan satmak için aynı fiyattan başka bir alıcının olması gerekir. Aksi halde bekleyen emir avantajını kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte fiziksel altınlarınızı bankaya götürerek de altın hesabı açmanız mümkün. Altın hesabını birikim miktarınıza göre faize bağlayabilir ve bu şekilde kazanç elde edebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.