GAİN’i kim satın aldı? GAİN Türkiye’nin yeni sahibi kim?

GAİN’i kim satın aldı? GAİN Türkiye’nin yeni sahibi kim?
Türkiye’nin ilk yerli dijital dizi ve film izleme platformu olan GAİN’in satıldığının duyurulmasının ardından şirketin yeni sahibi merak konusu oldu.

Fatma Müge Yücetürk - 2020 yılında Gözde Akpınar tarafından tamamı yerli sermaye ile kurulan GAİN platformu el değiştirdi. Şirketin hisselerinin tamamı Rams Türkiye tarafından satın alındı. Satış işleminin gerçekleştiği dün kamuoyu ile paylaşıldı. GAİN’in satıldığı haberinin duyulmasının ardından platformun yeni sahibi olan Rams Türkiye şirketi de araştırılmaya başlandı. Peki Rams Türkiye kimin, sahibi kim, ne iş yaıyor? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Rams Türkiye kimin?

GAİN’i satın alarak ismini duyuran Rams Türkiye şirketi, 35 yıl önce kuruldu. Toplam 15 bin çalışanı bulunan şirket, inşaat, gayrimenkul, sağlık ve mobilya sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Ramazan Bülbül olan Rams Türkiye şirketinin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Bülbül, CFO’su Devran Bülbül ve CEO’su ise Faruk Bülbül’dür.

10’dan fazla şehirde 82’den fazla tamamlanan projesi bulunan Rams Türkiye, çalışmalarına yurt dışında da devam ediyor. Kazakistan’da ve Tayland’da inşaat ve gayrimenkul alanında projeler yürüten firma, dünyanın her yerinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Kazakistan’ın en önemli firmalarından biri olarak öne çıkan Rams Türkiye, ülkenin en büyük inşaat projelerine imza atıyor. İnşaat sektörüne 1998 yılında giriş yapan Rams Türkiye’nin Kazakistan’da 12 bin konut inşa ettiği biliniyor. Sürdürülebilir bir gelecek tasarımı kapsamında çalışmalarına devam eden Rams Türkiye, ekosisteme değer katmaya da özen gösteriyor.

[related-posts id="100396" color="bg-primary"][/related-posts]

Rams Türkiye kurucusu Ramazan Bülbül kimdir?

Rams Türkiye’nin kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı olan Ramazan Bülbül, iş hayatına 1980’li yıllarda Şırnak iline bağlı Cizre ilçesinde başladı. Sınır ticareti ile çalışmalarına başlayan Bülbül, sınır ülkelerine çeşitli gıda maddelerinin ihracatını yaptı. Cizre’den ayrıldıktan sonra faaliyetlerine Gaziantep ilinde devam eden Ramazan Bülbül daha sonra Türk Cumhuriyetleri ile çalışmalarına hız kazandırıyor. Suriye, Irak ve İran gibi ülkelere yapılan ihracatın yanı sıra Bülbül, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan gibi ülkelerde de projelerini hayata geçiriyor. Ramazan Bülbül, Rams Türkiye şirketinde oğulları; Doğan Bülbül, Devran Bülbül ve Faruk Bübül ile birlikte çalışıyor.

[related-posts id="100389" color="bg-primary"][/related-posts]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.