Genç girişimciler kıyasıya yarışacak

Genç girişimciler kıyasıya yarışacak
İstanbul Lider Girişimciler Derneği (İLGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deryan Kök, dernek tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 120 bin TL bütçe ile desteklenmesi uygun görülen “Dikkat! genç girişimciler geliyor” isimli projeleri hakkında bilgi verdi

İstanbul Lider Girişimciler Derneği (İLGİDER) tarafından hazırlanan, gençlerin, özellikle de dezavantajlı gençlerin kendi işlerini kurmaları, üretime katılmaları, gelir düzeylerinin arttırılması ve sosyal entegrasyonlarının sağlanmasına yönelik bir kişisel gelişim projesi olan “Dikkat! genç girişimciler geliyor” isimli proje, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 120 bin TL bütçe ile desteklenmesi uygun görüldü.

7 ay sürecek

7 ay sürecek proje ile ilgili İLGİDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Derya Kök yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz pandemi belası nedeniyle evlerimize kapandığımız ve ne kadar süreceğini bilemediğimiz şu dönemde neler yapabiliriz, nasıl üretebilirize kafa yorduk ve sonunda pandemiyi fırsata çevirerek “Dikkat genç girişimciler geliyor” adıyla bir proje geliştirdik. Projemizin amacı; İstanbul’dan kendi işini kurmak isteyen 60 genç belirleyerek, kurduğumuz Çevrimiçi Girişimcilik Merkezi üzerinden eğitim, uygulama, destek ve danışmanlık hizmetleri aracılığı ile kendine güvenen ve yaratıcı gençler olarak, rekabet gücü yüksek girişimlerde bulunmaları ve katma değeri yüksek ürün ve hizmetler geliştirerek, ekonomik ve sosyal hayatta daha etkin yer almalarına katkı sağlamaktır” dedi.


60 genç yararlanacak

“Uzman eğitmen ve mentörler tarafından, Mayıs 2021'de başlayacak ve kameralı sınıfta çevrim içi olarak zoom platformu üzerinden verilecek eğitimlerle, genç işletmelerinin kırılgan dönemlerini aşmalarına yardımcı olunacak, finansal kaynak, danışmanlık, tanıtım ve pazarlama desteğinden faydalanmaları sağlanacaktır” diyen Kök, “Aynı zamanda girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkı sağlayacak olan projemizde uygulanacak olan yüzde 30 engelli veya engelli yakını kotası ile de dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirlikleri ve sosyal hayata katılımlarına destek verilecektir. 18-29 yaş arası 60 gencimizin yararlanabileceği, kadın ve engelli (engelli ve yakınlarında yaş sınırı yoktur) gençlerimize öncelik vereceğimiz projemiz; Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmekte olup katılım ve tüm eğitimler ücretsizdir. Projeden yararlanmak isteyen gençlerimizin en geç 30 Nisan 2021 tarihine kadar web sayfamız üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.