Hangi Bankaları Deprem Kredisi Veriyor, şartları nedir?

Hangi Bankaları Deprem Kredisi Veriyor, şartları nedir?
6 Şubat depreminin ardından birçok banka deprem kredisi paketlerini uygulamaya başladı. İşte banka banka kredi oranları...

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevresindeki birçok ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, maddi manevi birçok hasara neden oldu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı depremde binlerce kişi evinden, arabasından oldu. Depremde maddi hasara uğrayan depremzedeler için bankalar deprem kredisi adı altında kredi ödemelerini uygulamaya soktu. İşte banka banka deprem kredisi detayları...

İŞ BANKASI DEPREM DESTEĞİ KREDİSİ

İş Bankası Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kredi ve kredi kartı ödemelerini 6 ay ertelediğini duyurdu. Ayrıca depremde hayatını kaybeden müşterilerinin bütün bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dâhil olmak üzere silecek.

HALKBANK DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ

Halkbank tarafından deprem kredisi desteğine ilişkin yapılan açıklamada, “Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimizi de bu imkândan yararlandırıyoruz.” denildi.

Halkbank depremzedelere 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerine 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar banka kredi destek paketleri sunuyor.

ZİRAAT BANKASI DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ

Ziraat Bankası tarafından deprem desteğine ilişkin yapılan açıklamada; “Depremden zarar görmüş bireysel müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerimize ve çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri hızla devreye alıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca deprem bölgesindeki müşterilere faizsiz ve masrafsız 5 bin TL nakit avans tanımladı.

VAKIFBANK DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ

Vakıfbank depremzedelere 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli kredi imkanı sunuyor.

GARANTİ BBVA DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ

Garanti BBVA müşterilerinin kredi ve kredi kartı borçlarını 6 ay faizsiz başvuru gerekmeksizin ertelediğini duyurdu. Bununla birlikte, depremde hasar alan kişilerin başvuru yapması durumunda en uygun finansal çözümün bulunacağı belirtti.

TEB DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ

TEB, depremzede vatandaşlara yardım paketi için şu açıklamayı yaptı:

“Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan bireysel müşterilerimiz ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin kredi ve kredi kartı borçları ile gayri nakdi kredi komisyonlarını, herhangi bir başvuruya ihtiyaç olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay faizsiz erteledik.

Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis illerinde bulunan bireysel müşterilerimiz ve gerçek kişi ticari işletmelerimizin kredi ve kredi kartı borçları ile gayri nakdi kredi komisyonlarını, herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1 ay süreyle faizsiz erteledik.

Ayrıca depremden zarar gören tüm müşterilerimize, talep etmeleri halinde en uygun finansal çözümü sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.