Havayolu profesyonelleri İstanbul’da buluştu

Havayolu profesyonelleri İstanbul’da buluştu
Dünyada uçak bakım-onarım (MRO) şirketlerinden birisi olan Turkish Technic bu yıl 128'incisi düzenlenen Uluslararası Havayolları Teknik Ortaklığı Konferansı'na (IATP) ev sahipliği yapıyor.

Dünyada uçak bakım-onarım (MRO) şirketlerinden birisi olan Turkish Technic bu yıl 128'incisi düzenlenen Uluslararası Havayolları Teknik Ortaklığı Konferansı'na (IATP) ev sahipliği yapıyor. İstanbul'da, 7-11 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve dünyanın altı kıtasından, 198 şirket ve 700 kişinin katıldığı organizasyonda temsilciler, uçuş operasyonlarındaki teknik nedenli uçuş maliyetlerini düşürecek konulara odaklanıyor.

IATP organizasyonuna üye 125 havayolu, 41 teknik bakım ve 32 uçak tedarikçisi şirketin katıldığı organizasyonun açılış konuşmasını ise Turkish Technic Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat gerçekleştirdi. Bolat yaptığı konuşmada "Havacılık profesyonellerinin bir araya geldiği bu kıymetli organizasyonun 128'incisine İstanbul'da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Global havacılık sektöründe yaşanan sorunların görüşülmesi ve problemlere ortak çözümler üretilmesi hedefini paylaşan konferans, yenilikçi fikirlerin tartışılması ve sektörün geleceğine yönelik vizyon oluşturulması açısından büyük bir öneme sahip. Aynı zamanda, iş birliklerinin güçlendirilmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi için de önemli bir platform. İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birleşen bu önemli etkinliğin, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacağına eminiz" açıklaması yaptı.

"BİRLİKTELİK BÜYÜDÜKÇE HIZLI ÇÖZÜMLER OLUŞACAK"

Konferansın öneminden bahseden Türk Hava Yolları Genel Müdürü Mikail Akbulut ise "Kendi memleketinde operasyon devam eden bir firma için çok önemli değil ama yurt dışına uçuş yapan firmalar için çok önemli bir detay. Kendi şirketimizden örnek verelim. Türk Hava Yolları uçağının herhangi bir ülkenin istasyonunda teknik bir sebepten dolayı kaldığını düşünelim. Burada bazen teknisyen bazen ise parça gereksinimi gibi detaylar söz konusu oluyor. "Hangi firmadan, hangi parçayı, en hızlı nasıl temin edebiliriz, teknisyen desteğini nasıl alabiliriz" gibi konuların çok önemli olduğunu düşünürseniz, bu tarz birlikteliklere de baktığımızda daha çok "uçağa bir an önce operasyona nasıl hazırlayabiliriz ve yolcuyu nasıl mağdur etmeden bu operasyonu sürdürebiliriz çalışmalarıdır. Bu yüzden bu birliktelikler çok önemli. Bugün de motor parçalarına özel bu birlik nasıl alınabilir, nasıl ortak temin edilebilirliğiyle alakalı görüşmeler de yapılacak. Dolayısıyla bu birliktelik büyüdükçe, dünyada bu tarz teknik detaylara hakim şirketlerin daha bir araya gelmesiyle mukabilen en hızlı çözümlerin oluşacağını öngörüyoruz" dedi.

İSTANBUL'UN TARİHİ GÜZELLİKLERİNİ DE KEŞFETTİLER

Konferansa katılan 700 kişi düzenlenen tur programlarında İstanbul'un doğal ve tarihi güzelliklerini de görme fırsatı yakaladı. Sultanahmet ve Ayasofya Camileri, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi yerleri gezen kafile güneşin batışını ise tekne turunda İstanbul Boğaz'ında seyretti.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.