Hüseyin Öztürk yeniden MHGF Başkanı seçildi

Hüseyin Öztürk yeniden MHGF Başkanı seçildi
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) 5. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen üye dernek delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda Hüseyin Öztürk önümüzdeki üç yıl için tekrar başkan seçildi.

Tekstil, hazır giyim, moda, deri ve deri konfeksiyon alanında Türkiye genelinde 30 sektörel ve bölgesel derneği, 9 bin 300’ün üzerinde üye firmayı temsil eden MHGF’nin 5. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan genel kurulda Hüseyin Öztürk başkanlığındaki yeni yönetim kurulu oy birliğiyle önümüzdeki üç yıl için yetki aldı.

HÜSEYİN ÖZTÜRK GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye’nin dört bir yanından üye dernek başkanları ve delegelerin yanı sıra Federasyonun çözüm ortaklarının da katıldığı genel kurulda Hüseyin Öztürk geçtiğimiz dönem yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Önemli bir sivil toplum örgütü olduklarına dikkat çeken Öztürk, “Çünkü; üreten, Türkiye’ye ihracat kültürünü getiren ve toplam ihracatın yüzde 20’sini, kadın istihdamının yaklaşık yüzde 60’ını gerçekleştirin bir sektörün çatı kuruluşuyuz” dedi. Bir sivil toplum örgütünün mevcut durumu değil, yaptıklarını anlatması gerektiğini belirten Öztürk, “Sahaya inen faaliyetlerimiz ile fark yaratmaya çalışıyoruz. Gerek sektörel, gerek sosyal içerikli olsun yaptığımız her etkinlikte insanlara yalnız olmadıklarını birlikte üretip, birlikte değer oluşturduğumuzu ve bu nedenle birlikte hareket etmemiz gerektiği mesajını veriyoruz” diye ekledi.

MHGF, TÜRKONFED’İN EN BÜYÜK ÜYESİ

Genel Kurula konuk olan ve bir konuşma yapan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise bağımsız ve gönüllülük esasıyla bir araya gelen iş insanlarının ülke ve dünya sorunlarını kendisine dert edinmesi, çözüm üretme gayretinin TÜRKONFED’i oluşturan en temel ruh olduğuna dikkat çekerek, “Sektörel federasyonlarımız arasında MHGF’de bulunmaktadır. Bugün ülkemizin en etkili sivil toplum ve iş dünyası kuruluşu olmayı başarmış isek, bu başarıdaki en büyük pay, gücümüzü aldığımız, federasyonlarımızın, derneklerimizin ve esas olarak bunları oluşturan üyelerimizindir” dedi.

Türk Kızılayı Başkan Vekili Ercan Tan, TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, gazeteci ve araştırmacı Dr. Rüştü Bozkurt, Doç. Dr. Mehmet Köksal ile üye dernek başkanlarının da konuşma yaptığı genel kurul sonrası yeniden seçilen Hüseyin Öztürk güven duyup, yeniden yetki verdikleri için delegelere teşekkür etti.

YENİ YÖNETİM KURULUNDA ÜÇ KADIN 

Aynı zamanda TÜRKONFED Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Öztürk’ün yanı sıra yeni yönetim kurulunda Mustafa Koltuksuz (DETGİS), Mukadder Özden (EGSD), Osman Ege (KYSD), Ufuk Muslu (MESİAD), Mehmet Haskaya (PENKON), Mustafa Balkuv (TRİSAD), Zafer Özbilge (İNSAD), Mukaddes Başkaya (DETGİS), Galip Koyuncu (HİGE-DER), S. Deniz Kuran (EGSD), Dilek Düzgün (MTB) ve Ragıp Aras (AGSD) yer aldı. Osman Sait Günteki (KYSD), Reis Reisoğlu (PENKON) ve Muin Altın (İNDER) ise denetleme kuruluna seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.