İktidara yakın MÜSİAD açıkladı! İşte doların zirve yapacağı rakam…

İktidara yakın MÜSİAD açıkladı! İşte doların zirve yapacağı rakam…
Dolarda rekor üzerine rekor gelmeye devam ederken artışın ne kadar süreceği ile ilgili çeşitli yorumlar gelmeye devam ediyor. Konuya dair MÜSİAD’dan çarpıcı bir değerlendirme geldi..

Cansev Temuçin - MÜSİAD Başkanı’ndan doların zirve yapacağı rakama ilişkin ilk yorum geldi. İktidara yakınlığı ile bilinen MÜSİAD kanadından gelen bu açıklama yatırımcıların ve piyasayı yakından takip eden kişilerin dikkatini çekti. Peki dolar daha ne kadar yükselecek? Dolarda en yüksek fiyat beklentisi ne? Dolar kaç TL olacak?

Habertürk TV’de çeşitli açıklamalar yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, dövizde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Asmalı, doların yıl sonuna kadar 30 TL’nin üzerine çıkabileceğine işaret etti.

30 TL ve üzeri!

Mahmut Asmalı, seçimlerden sonra yükselmeye başlayan ve Merkez Bankası ile ekonomi yönetiminde yaşanan değişiklikler ve para politikası düzenlemelerinin ardından iyice uçuşa geçen dolar fiyatlarında artışı kendilerinin de beklemediğini itiraf etti.

thumbs-b-c-1695a373320cfcbd3d1ac258055e57ac.jpg

Açıklamasında "Döviz kurunda bu kadar ani yükselişi beklemiyorduk" ifadelerine yer veren Asmalı, 30 TL bandına vurgu yaparak dolarda yıl sonuna kadar bu sınırın aşılabileceğinin de sinyalini verdi.

Asmalı ,"Yıl sonunda da 30’lu rakamları geçmeyeceğini düşünüyorduk. Ancak son artışlarla birlikte yıl sonunda 30 TL’yi biraz aşabileceğini düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.