İş dünyası daha çok çalıştı, üretti ve ihraç etti

İş dünyası daha çok çalıştı, üretti ve ihraç etti
Hain darbe girişiminin üzerinden geçen bir yılda çok daha güçlü olduklarını dile getiren iş dünyası, “Hedef yükselen Türkiye’ydi, hedef ekonomimizdi. Ancak bilmedikleri, Türk insanının birleştiğinde neler yapabileceğiydi. İşte onu yaptık, kenetlendik, daha çok çalıştık ve çarkları durdurmadık” mesajı verdi...

Türkiye’nin yaşadığı en kanlı darbe girişimlerinden olan 15 Temmuz’un üzerinden 1 yıl geçti. Hain darbe girişiminin hemen ardından bütün piyasaların hiçbir şey olmamış gibi çalışmasını sağlayıp, yaşanan durumu dünyaya anlatma çabasına giren ekonomi yönetimine en büyük destek, Türk iş dünyasından geldi. 15 Temmuz’un ardından işine dört elle sarılan, yurt dışındaki muhataplarına Türkiye ekonomisinin gücünü anlatmak için yollara düşen iş adamları, çalışmalarıyla “Bu ihanet ekonomimizi sarsamaz” mesajı verdi. Bu mesajı her organizasyonda tekrarlayan iş adamları, büyük ihanetin yıl dönümünde de “İhanet çarkları durdurmak içindi, başaramadılar. Canla başla çalışıyoruz. Yıla hızlı başladık ve böyle devam edecek. O hain gecenin ekonomik etkilerini ilk çeyrekte sildiğimizi de gösterdik” diyerek saldırının Türkiye’yi güçlendirdiğine dair mesajlar verdi.

HİÇBİR PROJE DURMADI
Darbe girişiminin ertesindeki pazartesi günü piyasaların hiçbir sıkıntı olmadan açılıp yürüdüğünü, dolar ve avroda aşırı bir dalgalanma görülmediğini, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının yerinde hamlelerle likit akışını gayet sağlıklı yürüttüğünü hatırlatan iş adamları, mega projelerde takvimin işlemeye devam ettiğini, köprüler, yollar, tüneller peş peşe açılırken, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi yenileri için temeller atıldığını, yine atılımlarla ihracatın, üretimin, büyümenin, istihdamın eski seyrine girdiğini de dile getirirken, bu yıl yüzde 5 civarındaki büyüme ile bütün dünyaya gerekli güç mesajının verileceğini de ifade ettiler.

SEFERBERLİK İLAN ETTİLER
İş dünyası 15 Temmuz’u dünyaya anlattı
- 15 Temmuz’un hemen ardından bütün iş adamları yurt dışındaki iş ortaklarını bire bir arayarak “Türkiye’de her şey yolunda, hiçbir şey aksamayacak” dedi.
- Piyasalar açılıp, döviz kurlarında aşırı sıçramalar olmayınca güveni artan iş adamları, çalışmaya, üretmeye, ihracata devam etti, siparişlerini zamanında gönderdi.
- TÜSİAD, Almanya başta olmak üzere toplantılar düzenleyerek 15 Temmuz’da yaşananları ve sonrasında Türkiye’nin nasıl ayakta olduğunu anlattı, bunu temsilciliği bulunan ülkelerde tekrarladı.
- MÜSİAD, Almanya, İngiltere, Fransa başta olmak üzere 38 ülkedeki toplantılarla 15 Temmuz’u anlattı.
- İTO, 49 ülkenin başkonsolosunu davet ederek işlerin yolunda olduğunu anlattı. Çok detaylı bir lobi ve ihracat atağı başlattı. 35 fuara katılım göstererek o hain gecenin ekonomik etkilerinin silindiğini anlattı.
- TİM, Ekonomi Bakanı ile koordineli olmak üzere 11 ülkeye ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye’nin imaj kampanyası çerçevesinde 7 ülkenin 27 farklı gazete ve 22 dergisinde 360 frekans yayınla 450 milyonluk bir hedef kitleye ulaştı. İran, Dubai, Şikago ve New York’ta Türk Ticaret Merkezi açtı.
- Türkiye’de fuar organizasyonları yapan CNR Holding, Londra ve Dubai’de ofisler açtı, ciddi organlara ilan verdi, Türkiye’de ticari hayatta sorun olmadığını anlattı. Bu sayede hızlı dönüş alındı, iptal yaşanmadı.
- Turizmciler, pazar ülkelerin seyehat acentelerini ve turizm yazarlarını Türkiye’ye davet edip tanıtım yaptı.

'15 Temmuzlara izin vermeyeceğiz'
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, böyle bir günde darbeye karşı direniş konusunda ilk andan itibaren insanları paniğe kapılmadan, demokrasiye sahip çıkmaya çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye bir kez daha liderlik yaptığını, hükümetin de bu zorlu süreçte tedbirlerle piyasaya güven telkin ettiğini söyledi. Ülkede 15 yıldır sağlanan istikrar sebebiyle hain darbe girişiminin amacına ulaşamadığını ifade eden Erem, “İş dünyasının neferleri olarak; 15 Temmuz şehitlerimizi unutturmamak için uyanık olmaya, geleceğimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Bir daha asla 15 Temmuzlara izin vermeyeceğiz,  tüm oyunları bozacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.