İstanbul’da enflasyon yükseldi

İstanbul’da enflasyon yükseldi
İstanbul için enflasyon açıklandı. İstanbul'da mayısta bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,84 ve toptan fiyatlar yüzde 2,6 arttı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz” açıklaması yaptı

İstanbul'da mayıs ayı enflasyonu belli oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, mayısta bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,84 ve toptan fiyatlar yüzde 2,6 arttı. İstanbul'da mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla perakende fiyatlar yüzde 10,81 ve toptan fiyatlar yüzde 14,84 artış gösterdi. Perakende fiyatlar, mayısta bir önceki aya kıyasla, giyimde yüzde 7,06, diğer harcamalarda yüzde 3,14, sağlık ve kişisel bakımda yüzde 2,28, konutta yüzde 1,57, ev eşyasında yüzde 1,39, ulaştırma ve haberleşmede yüzde 0,61 arttı.

Perakende fiyatlar
Ntv.com.tr'nin haberine göre, aynı dönemde perakende fiyatların kültür, eğitim ve eğlencede yüzde 5,81 ve gıdada yüzde 0,13 gerilediği görüldü. Söz konusu dönemde toptan fiyatlar ise madenler grubunda yüzde 12,35, gıda maddelerinde yüzde 3,42, yakacak ve enerjide yüzde 2,03, kimyevi maddelerde yüzde 1,88, inşaat malzemelerinde yüzde 0,80, mensucatta yüzde 0,43 yükseliş kaydetti. Toptan fiyatlar mayısta bir önceki aya göre işlenmemiş maddeler grubunda ise yüzde 0,25 geriledi.

Enflasyon mesajı
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet  Şimşek, "Orta vadede yapısal reformların desteği ile altın hariç cari açığı yüzde 3’ün altına, enflasyonu tek haneye düşüreceğiz" açıklaması yaptı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, cari açık ve enflasyona ilişkin mesaj verdi. Twitter hesabından açıklama yapan Şimşek şu ifadeleri kullandı: "Ekonomide II. çeyrekte başlayan yeniden dengelenme, yılın 2. yarısında para politikası, makro ihtiyati tedbirler & mali disiplin ile ivme kazanarak devam edecek. Orta vadede yapısal reformların desteği ile altın hariç cari açığı %3’ün altına, enflasyonu tek haneye düşüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.