Kadınlara girişimcilik çağrısı

Kadınlara girişimcilik çağrısı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, güçlü bir Türkiye için kadın ve erkeğin omuz omuza iş hayatına dâhil olması gerektiğini vurgulayarak, genç kızlara iş hayatına atılırken ‘girişimcilik’ fikrini önceliklerine almaları çağrısında bulundu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü’ dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadınların çalışma hayatına katılımlarının artmasının ekonominin en temel meselelerinden birisi olduğunu söyledi. Sadece erkek gücüne ve hâkimiyetine dayalı bir üretim modelinin mümkün olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Türkiye için kadın ve erkeğin omuz omuza iş hayatına dâhil olması gerektiğine inanıyoruz. Bugüne kadar hep kız çocuklarınız ile erkek çocuklarınız arasında miras ayrımı yapmayın dedik. Eşitliği savunduk. Bundan böyle de kızlarınıza da şirket yönetimlerinde yer açın diyoruz. Güçlü bir Türkiye için kadın ve erkeğin omuz omuza iş hayatına dâhil olması gerekiyor. Genç kızlar iş hayatına atılırken ‘girişimcilik’ fikrini önceliklerine almaları gerekiyor” dedi.

Ulusal yürütüyoruz

2007 yılında kurdukları TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) 81 ilde oda ve borsaların koordinasyonunda projeler gerçekleştirdiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizde kadın girişimci oranı yüzde 6’dan yüzde 10’a çıktıysa bunda TOBB KGK çalışmalarının rolü büyüktür. Genç kızlarımıza girişimcilik konusunda ‘cesaretli olun’ diyorum. İş hayatına atılırken girişimcilik fikrini öncelikli olarak düşünsünler. Kadınların e-ticarete yönlendirilmesi, yeni kadın girişimcilerin yetiştirilmesi, kadın girişimcilerin beceri ve yetkinliklerinin artırılması amacıyla birçok kurumla ulusal çapta projeler yürütüyoruz. 81 ilde bulunan kadın girişimci kurullarımız, bu vizyonla gerek yerelde gerek ulusalda birçok başarılı projeye imza atıyor. Kadın girişimci kurullarımız adeta birer proje fabrikası haline geldi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.