Kemal Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu'na da alınmadı

Kemal Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu'na da alınmadı
Et ve Süt Kurumu'nu ziyaret edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurumun önüne geldi. Kılıçdaroğlu'nun kuruma girişine izin verilmedi.

Kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'na geldi.

Et ve Süt Kurumu’nun güvenlik görevlisi CHP liderine, “Randevunuz var mı?” diye sordu. CHP liderinin olumlu yanıt alamadıklarını ve randevuya ihtiyaç olmadığını belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun binaya girişine izin verilmedi.

Kılıçdaroğlu, daha önce Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) da alınmadığını hatırlatarak, “Emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların, dul ve yetimlerin haklarını savunmak için Türkiye İstatistik Kurumu’na gitmiştim. TÜİK enflasyonu düşük göstererek, milyonlarca insanın düşük zam almasının yolunu açıyor. Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı duyurmak için Milli Eğitim Bakanlığı’na gitmiştim. Türkiye’de KPSS sınavında dereceye giren pek çok genç üzülerek ifade edeyim sözlü sınavda torpilleri olmadığı için elendi" ifadelerini kullandı.

Bugün Et ve Süt Kurumu önünde olmasının temel nedeninin çocukların haklarını savunmak olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün anneler çocukların iyi beslenmesini ister. Yeterli beslenme çocuklar için haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bütün çocukların yeterli beslenmesi gerekir. Tarım Bakanı dün katıldığı bir programda 'Türkiye'de herkesin karnı tok' diye bir açıklama yaptı. Tarım Bakanı'nın hiçbir şeyden haberi yok. Bugün burada, bu insanların yoksulluğunu afişe etmeden bunu paylaşan Hacer Foggo var" dedi.

'BEN BÖYLE BİR DÖNEM GERÇEKTEN GÖRMEDİM'
Kılıçdaroğlu'nun söz verdiği CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da, "Türkiye’de yoksullukla değil artık açlıkla mücadele ediyoruz. Yetersiz beslenme ile mücadele ediyor çocuklar. Türk Aile Hekimleri’nin bin 40 çocukla yaptığı araştırmada, kız çocuklarının yüzde 85’inin, erkek çocuklarının ise yüzde 68’inin kansızlıkla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Bu çok yeni, geçen hafta yapılan bir araştırma. Bu yetersiz beslenme ve öğrenme güçlüğü çekmek demek. Yetersiz beslenme aynı zamanda kronik açlık demek. Bütün çocuklar bununla mücadele ediyor. Daha dün bir aile ile görüştüm. Bana, ‘Çocuklarla birlikte sahurda patates kızartması yedik. Akşam komşuda da hazır çorba yedik’ dedi. İnsanlar açlıkla mücadele ediyor. Kasabın önünden geçen bir yaşlı amca bana, 'Kasap değil sanki kuyumcu. Kuyumcudan altın almak için bu fiyatlara bakardık. En son geçen Kurban Bayramı'nda et yedik' dedi. Türkiye'de yoksullukla açlıkla mücadele ediliyor. Ben böyle bir dönem gerçekten görmedim. Her girdiğim evde gelişim bozukluğu olan çocuklar var. Medyada çok fazla bilirkişi çıkıyor, 'Balık tutmayı öğreteceğiz' diyor. Ama benim verdiğim rakamlarda açlık var. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye buradayız. Son çocuğu bulana kadar buradayız" ifadeleri kullandı.

‘MİLLETİN SESİ MİTİNGLERİNE YENİDEN BAŞLAYACAĞIZ’
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu '5’li çeteye verilen desteğin binde birinin yoksul ailelere verildiği takdirde hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini' söyledi. Kılıçdaroğlu, “Çiftçinin saray hükümetinden 211 milyar Türk Lirası alacağı var . 211 milyar lira gasp edilmiştir, 5’li çeteye tahsis edilmiştir” dedi.

CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

BEŞLİ ÇETEYE VERİLEN İMKANLARIN BİNDE BİRİNİ YOKSUL AİLELER İÇİN HARCASALAR HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEZ: Yoksulluk alanında yaşananları kamuoyu ile paylaşan saygın birisi. Derin yoksulluk manzarası ile karşılaştığında yaşadığı sıkıntıları o da biliyor, ben de biliyorum. Buradan Saray’a net bir çağrı yapıyorum. Beşli çeteye verilen imkanların, olanakların, doların en azından binde birini bu ülkenin yoksul aileleri için harcasalar, emin olun hiçbir çocuk yatağa aç girmez.Açık ve net. Sözler bana ait değil. Sözler Aydın’da bir sivil toplum kuruluşunun, meslek odasının başkanına ait sözler ifade edeyim, Aydın Kasaplar Odası Başkanı 22 saat önce şunları söylüyor: ‘Damızlık hayvanlar, süt inekleri kesiliyor. Kesile kesile nereye kadar gidecek bu? Yarın damızlık hayvanlar bittiğinde dana sıkıntısı, et sıkıntısı başlayacak. Süt ve hayvansal ürünleri kısacası içecek hayvanı bile bulamayacağız.' Hayvancılık sektörünü, üreticinin sırtındaki yükü, tepesindeki balyozun artık inmesi gerekiyor. Milletin gücü kalmadı. Bu kadar açık, bu kadar net. Bu bir siyasetçi değil, bir üretici. Üreticiler adına konuşuyor. ’Hayvan kalmayacak, süt kalmayacak’ diyor.

SÜT ÜRETİCİLERİ PERİŞAN: Bugün süt üreticileri perişan. Markete gittiğiniz zaman kutu sütü 15 liradan alıyorsunuz. Bir kilo kıyma 100 liraya dayandı. Hangi asgari ücretli kıyma alabilecek? Hangi asgari ücretli veya geliri olmayan bir aile çocuğuna düzenli süt alabilecek?

MİLLETİN SESİ MİTİNGLERİNE YENİDEN BAŞLAYACAĞIZ: Bu nedenle biz daha önce yaptığımız gibi Ramazan Bayramı’ndan sonra milletin sesi mitinglerine yeniden başlayacağız. Millet kürsüye çıkacak ve kendi sorunlarını anlatacak. Saray ve sarayın yetkilileri bunu ne kadar duyar bilmiyorum. Ne kadar görürler bilmiyorum ama kendilerine açık ve net söylüyorum. Benim yaptığım çağrı, bu ülkenin insanlarının refahı içindir. Benim yaptığım çağrı, bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi içindir. Benim yaptığım çağrı, Türkiye’de siyaset kurumunun halkın gözünde saygın olmasını sağlamak içindir.

KAYNAKLARI BİRİLERİNE TAHSİS EDERSENİZ ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRER: Benim yaptığım çağrı, eğer 21. yüzyılın Türkiyesinde bir çocuk yatağa aç giriyorsa, bu Türkiye’nin itibarına gölge vurur. Ben Türkiye’nin itibarını, saygınlığını aynı zamanda koruyorum. Et ve Süt Kurumu çiftçinin yanında olmalı. Üreticinin yanında olmalı. Et ve Süt Kurumu’nun kaynaklarını birine peşkeş çekerseniz, kaynaklarını üreticiye değil de birilerine tahsis ederseniz çocuklar yatağa aç girer. Bu nedenle çağrımı yeniliyorum, beşli çeteye sağladığın imkanları, milyarlarca doların binde birini üreticiye verirseniz bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmez.

“Neden Tarım Bakanlığına gitmediniz?” sorusuna CHP lideri, “Et ve Süt Kurumu bağımsız bir kurumdur. Aynı zamanda KİT komisyonunu oluşturan bütün milletvekillerine gelip hesap veren bir kurumdur. Dolayısıyla buraya gelmek et ve süt açısından da son derece önemli” ifadeleriyle yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.