Koç Holding’ten Tat Gıda için yetkilendirme açıklaması

Koç Holding’ten Tat Gıda için yetkilendirme açıklaması
Koç Holding, Tat Gıda’nın satışı için Unlu & Co.'yu yetkilendirdiğini açıkladı. Tat Gıda’nın potansiyel alıcıları da belli oldu.

Tat Gıda’nın satışı ile ilgili olarak Koç Holding’ten yeni bir açıklama geldi. Şirket, satış için Unlu & Co.'yu yetkilendirdi. Tat Gıda’yı almak isteyenler arasında ise; Oyak, Kraft Heinz, Nestle ve Unilever bulunuyor.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, Koç Holding’in konuya ilişkin açıklamasında Tat Gıda’ya dair hisse bilgileri de yer aldı. Açıklamada Tat Gıda hisselerinin saat 13.57'de %1.59 primle 25.56 liradan işlem gördüğü belirtildi.

Tat Gıda’nın potansiyel alıcılarına da yer verilen açıklamada; listenin ilk sıralarını Oyak, Kraft Heinz, Ajinomoto ve Olam International paylaştğı, diğer potansiyel alıcılar arasında ise Campbell Soup Company, Conagra Brands, Del Monte Foods, McCormick & Company, Nestle ve Unilever gibi şirketlerin yer aldığı ifade edildi.

Öte yandan açıklamada, Tat Gıda hisselerinin %41'i halka açık olarak işlem görürken, %44'ü Koç Holding'e, %10'u diğer Koç Holding şirketlerine, %5'i ise Sumitomo Corporation ve Kagome Co'ya ait olduğu da belirtildi. Şirketin 2022 yılı net satışlarının 2.7 milyar TL olduğu ve yıllık bazda %155 büyüme kaydettiği, 2022 yılında ihracat gelirinin ise %52 artışla 58 milyon dolar olduğu açıklamada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.