Kulis: Emekli maaş zamlarında Devlet Bahçeli'nin talebi Mehmet Şimşek'e takıldı

Kulis: Emekli maaş zamlarında Devlet Bahçeli'nin talebi Mehmet Şimşek'e takıldı
Devlet Bahçeli'nin 'emeklilere en az 7 bin lira seyyanen zam yapılmasını ve bunun kök maaşa yansıtılması' talebinin Mehmet Şimşek'e takıldığı iddia edildi.

Geçen yılın enflasyon rakamının netleşmesiyle memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 oldu. Bu kapsamda da SSK, Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasında toplu sözleşme nedeniyle 11-12 puanlık bir zam farkı oluştu. Bununla birlikte, ilerleyen günlerde en düşük emekli aylığı rakamının yükseltilmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geçen yıl Temmuz ayında emeklilere en az 7 bin lira seyyanen zam yapılmasını ve bunun kök maaşa yansıtılmasını istemişti. Bahçeli "Sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi açık ve samimi teklifimiz şudur; ilk olarak memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” demişti.

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, Bahçeli'nin ’emeklilere en az 7 bin TL seyyanen zam ve bunun kök maaşa yansıtılması’ talebi konusunda dikkat çeken iddia ortaya attı. Çetingüleç, Devlet Bahçeli'nin talebinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e iletildiğini ancak Şimşek'in buna sıcak bakmadığını yazdı. Çetingüleç'in aktardığına göre Şimşek yüksek zammın fiyat artışlarına yol açacağını ve bunun emekliye kötülük olacağını söylemiş.

Çetingüleç "Emekli maaş zamlarında Bahçeli'nin talebi Mehmet Şimşek'e mi takıldı?" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Devlet Bey'in talebi Mehmet Şimşek'e de iletilmiş, ama Maliye buna sıcak bakmamış. Şimşek yüksek zammın fiyat artışlarına yol açacağını ve bunun emekliye kötülük olacağını söylemiş.

Dengeli ve enflasyon hedefleriyle tutarlı bir zammın daha fazla yarar sağlayacağına dikkat çekmiş.

Ancak...

Genel olarak yüksek zamma karşı çıkmakla birlikte kök maaşı 8 bin 500 ve altında olanlar için özel bir düzenleme yapılmasına Maliye'den izin çıkmış.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.