Londra mesajları sonrası dolar ve euro fiyatları

Londra mesajları sonrası dolar ve euro fiyatları
Dün önemli bir düşüş yaşayarak günü kapatan euro ve dolar bugün de uzun bir süre sonra belli sınırların altını gördü. Dolar 4.50'nin, euro da 5.30'un altında seyrini sürdürüyor.

Yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından her an durumu merakla araştırılan dolar ile euro kaç liradan işlem görüyor sorusu hep soruluyor. En çok yatırım yapılan para birimlerinden ikisi olan dolar ve euro uzun bir sürenin ardından nefes aldırdı. 

Merkez Bankası'nın adımlarının ardından yönünü aşağı çeviren dolar/TL, güne 4.54 seviyesinden başladı. Dolar kuru, TCMB Başkanı Çetinkaya ile Başbakan Yardımcısı Şimşek’in Londra mesajlarıyla da düşünü sürdürürken; psikolojik seviye olan 4.50 TL'nin altını gördü ve en düşük 4.4823 TL'ye geriledi. Dolar kuru saat 11.18 itibarıyla 4.4986 seviyesinde hareket ederken, Euro kuru 5.2186 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL, dün yurt dışı piyasalardaki artan risk algısı, dolar endeksinin ve petrol fiyatlarının tekrar yükselişe geçmesi sonrasında hareketli bir seyir izlemişti.

Dolar endeksi yüzde 0.34 düşüşle 94.49 seviyesinde bulunurken, Euro/dolar paritesi ise dün 10 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından bu sabah 1.1597 seviyesinde işlem görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.