Madenlerimiz yerin altında mı kalmalı?

Madenlerimiz yerin altında mı kalmalı?
Gazeteci Ali Tarakçı ülkemizdeki siyanür kullanımını, kesilen ağaç sayılarını ve büyük tepki çeken Kaz Dağları hakkında Aawsat'a köşe yazısı yazdı.

Tarakçı'nın yazısında şu ifadeler yer alıyor;

"Türkiye'de her yıl 300 bin ton siyanür kullanılıyor, altın aramak için bunun sadece 4 bin 500 tonunu kullandığımızı biliyor musunuz? Fırtına kopuyor ya, Kirazlı Tepe Mevkii’nde 201 hektar alanda en çok 195 bin ağacımız kesilmiş diye. Her yıl ortalama 1 bin 779 hektar ormanımız yanıyor. Kirazlı Tepe Mevkii’nin 9 katı orman alanımız yani yaklaşık iki milyona yakın ağaçımız yandı haberiniz olsun...

Çocuktum... Bizim oralarda konuşulurdu... "Buralarda petrol var ama dış güçler çıkart(tır)mıyorlar. Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemiyorlar" derlerdi. Ne zaman bu ülkenin topraklarında altın çıkarılmaya çalışılsa aynı argümanlar devreye giriyor. Siyanür, topraklarımızı zehirliyor, ağaçlarımız kesiliyor.

Aynısı Bergama'da yapıldı. İlginçtir yurt dışı kaynaklı şirkete, ortak olmak isteyen Ege merkezli, Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri ortak olamayınca, bizzat protesto gösterilerin arkasında organize eden, destek veren olarak kamuoyuna yansımıştı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.