Memur-Sen'den 81 ilde eş zamanlı protesto kararı: Yetersiz teklifi kabul etmiyoruz

Memur-Sen'den 81 ilde eş zamanlı protesto kararı: Yetersiz teklifi kabul etmiyoruz
Memur-Sen hükümetin ikinci zam teklifinin yetersiz olduğunu söyleyerek 81 ilde eş zamanlı olarak protesto kararı aldıklarını açıkladı.

Memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde memur ve memur emeklilerine yönelik ilk zam teklifini açıklamış ve buna göre 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklif etmişti. 2025 zam teklifi ise ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 olmuştu.

Bugün toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ikinci zam teklifi belli oldu.

2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

Bakan Işıkhan böylece 2024 Ocak ayında enflasyon tahminlerini dikkate alındığında, yüzde 43'ü bulan bir artış öngörüldüğünü ve 2024'ün ikinci altı aylık dönem zammıyla birlikte kümülatif artış yüzde 57'yi bulacağını dile getirdi.

Memur-Sen'den açıklama

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin ikinci zam teklifine ilişkin açıklamada bulundu.

Ali Yalçın, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin beklentilerinin ve yaptıkları tekliflerin anlaşılmadığını belirterek, "Merkez Bankası'nın 2024 yılı enflasyon hedefi kapı gibi yüzde 33 olarak ortada dururken, tekliflerin yüzde 23-25'lerde geziyor olması anlaşılabilir değil. Bu masanın çözüm masası olduğuna inanarak mücadele ettik."

"Bugün, sosyal haklara ilişkin cümle kurulması da masanın tek iyimser noktası. Masanın hiç kesintisiz işlemesine ihtiyaç var. Çünkü zamanın daraldığı bir zemindeyiz. Hem masayı işletmeli, hem de bu teklifleri ciddi rakamlar olabilecek şekilde yeniden getirmeliler. Bu masada refah payı gündemi, görmezden gelinmemeli. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Büyüme oranını dikkate alarak kamu görevlilerine refah payı vereceğiz" vaadi seçim beyannamesinde kapı gibi duruyor. Biz, masada refah payı istedik; ama masada bu kısım henüz yok" diye konuştu.

Memur-Sen'den protesto kararı

Memur-Sen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümetin sunduğu teklifi kabul etmediklerini ve yarın saat 11.00'de 81 ilde eş zamanlı olarak protesto kararı aldıklarını duyurdu.

Sendikanın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Kamu İşveren Heyeti'nin kamu görevlilerine sunduğu yetersiz teklifi kabul etmiyor Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve 81 ilde eş zamanlı olarak protesto ediyoruz." denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.