Memur ve emekliler temmuz maaşını ne zaman alabilecek? Zamlı maaş ne zaman yatacak

Memur ve emekliler temmuz maaşını ne zaman alabilecek? Zamlı maaş ne zaman yatacak
Enflasyon oranlarına göre şekillenen memur ve emekli maaşlarında zam ayı geldi. Milyonlarca memur ve emekli zamlı maaşın ne zaman yatacağını merak ediyor. İşte tarihi...

Kurban Bayramı'nı idrak ettiğimiz haziran ayında emeklilere bin liralık ikramiye dağıtılmıştı. Temmuz ayında ise emeklilerin yanısıra memurlara da zam yapılacak. Zamlı maaşların da ne zaman yatırılacağı da merak konusu haline geldi. Enflasyon oranlarına göre hesaplanan ve milyonlarca insanı ilgilendiren maaşlarla ilgili tüm detaylar haberimizde. 12.5 milyon emekli, dul ve yetim ile 3 milyona yakın memur enflasyondaki artışa paralel zam alıyor. Memur ve emeklilere yılda iki kez zam yapılıyor. Yılın ilk zammı ocak ayında verildi, ikincisi ise temmuzda alınacak.

GERİYE DÖNÜK FARK
Memur ve emeklisinin zam oranı iki yılda bir yapılan toplu sözleşmeye göre belirleniyor. Ocak ve temmuzdan geriye dönük 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa bu da toplu sözleşme zammına ekleniyor.

Posta Gazetesi'nin haberine göre, SSK ve Bağkur emeklileri de memurlar gibi yılda iki zam alıyor. Ancak toplu sözleşme SSK ve Bağkur emeklisi için geçerli değil. Son yapılan toplu sözleşmeye göre; memur ve emeklisine ocak ayında yüzde 4 zam yapıldı.

Son yapılan toplu sözleşmeye göre; memur ve emeklisine ocak ayında yüzde 4 zam yapıldı. Temmuzda ise yüzde 5 zam yapılacak. TÜİK’e göre; enflasyon ocakta yüzde 1.06, şubatta yüzde 0.16, martta yüzde 1.03, nisanda yüzde 1.69 ve son olarak dün açıklanan verilere göre de mayısta yüzde 0.95 arttı. 5 aylık toplam kümülatif enflasyon yüzde 4.98 olarak hesaplandı.

HAZİRANDA EKSİ ÇIKMAZSA
Önümüzdeki ay enflasyon eksi çıkmazsa maaş zammı yüzde 5’i aşabilir. Bu durumda memur ve emeklisine fark zammı yansıyacak. Dün açıklanan verilere göre ilk 5 aylık enflasyon ocakta memur ve memur emeklisine yapılan yüzde 4’lük zammı aştı.

Fark bugün itibarıyla yüzde 0.98. Enflasyon haziranda eksi çıkarsa bu fark bir miktar aşağı gelebilir. Tersi durumda fark zammının yüzde 1’i aşması muhtemel.

AĞUSTOSTA 1000 LİRA İKRAMİYE VAR
Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine her yıl iki dini bayram öncesi 1000’er lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. Bu yılın ilk ikramiyesi 31 Mayıs’ta hesaplara yattı. Ağustos da emekliler için ikramiye ayı olacak. Kurban Bayramı 11-14 Ağustos’ta kutlanacak. Arife günü de 10 Ağustos Cumartesi gününe denk geliyor. İkramiyenin de bu tarihten önce, 5-9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.