Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması
Piyasada hızlı trafik... Doların 4.50 lirayı aşmasıyla Merkez Bankası devreye girdi.

Merkez Bankası önce yazılı açıklama yaparak, 'piyasada oluşan sağlıksız fiyat oluşumlarını takip ettiğini ve gerekli adımları atacağını' duyurdu. Dolar 4.45 liraya kadar geriledi. Ardından devreye Mehmet Şimşek girdi, 'piyasa ekonomisinin tek uygulanabilir seçenek olduğuna' dikkat çekti. Dolardaki yükselişe karşı son hamle Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğinin açıklanması oldu. Bu üç adım doları 10 kuruş geriletmeyi başardı. Dolar şu an 4.40 lira seviyelerinde. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiğini bildirdi.

TCMB'den, piyasa gelişmelerine ilişkin yapılan açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

merkez bankası

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'dan yaptığı açıklamada politika setinin seçimden sonra iyileşme göstereceğini söyledi.

Bloomberg News'un Türkiye Bürp Şefi Benjamin Harvey'in paylaştığı bir habere yanıt veren Şimşek, "Siyasi pragmatizm nihayetinde hakim olacak. Kural temelli piyasa ekonomisi ilerlemek için tek güvenilir seçenek" diye konuştu.

Şimşek, "Sonuç olarak sağlam, ihtiyatlı politika çerçevesine bağlıyız" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.