Migros kavun şarap fiyatı 2023

Migros kavun şarap fiyatı 2023
Türkiye'nin en çok tercih edilen süper market zincirlerinden Migros'ta satıldığı düşünülen kavun şarabının merak konusu haline geldi. Peki, Migros'ta kavun şarap fiyatları nasıl? Detaylar haberimizde.

HABER MERKEZİ - Türkiye'nin en çok tercih edilen süper market zincirlerinden Migros'ta satıldığı kavun şarabının merak konusu haline geldi. Peki, Migros'ta kavun şarap fiyatları nasıl? Detaylar habermizde.



Kavun şarabı nasıl yapılır?

Yüksek şeker içeriği ve kabul edilebilir asitliği sayesinde kavunun ev yapımı şarap yapmak için iyi bir ürün olduğu kanıtlanmıştır. Yumuşak aromalı benzersiz aromalı içecekler yaratmak için harikadır. Bu yüzden tatlı veya güçlendirilmiş şarap yapılmasını öneriyorum.

Malzemeleri
Dolgun kavun: 8 kg
Şeker: 1,5-2 kg
Su: 0,5-1 litre
Kuru üzüm: 150 gr

Tarifi ve yapılışı

Şarap yapmadan 2-3 gün önce biraz şarap suyu hazırlayın. Eğer yoksa 4. aşamada kaba yıkanmamış kuru üzüm ekleyebilirsiniz, ancak bu fermantasyonun daha az aktif olmasına neden olur. Kavunları parçalara ayırın. Şarap için sadece posayı bırakarak tohumları, kabukları ve yenmeyen beyaz kısımları çıkarın.

Mümkün olan herhangi bir yöntemle posadan suyu sıkın. Birkaç kat tülbentten veya bir meyve sıkacağı kullanarak sıkabilirsiniz. Meyve suyu çok koyu ise, biraz su ile seyreltmelisiniz (0,25 gal / 1 litreye kadar). Suyu fermantasyon şişesine dökün, hacmin %20-25'i serbest kalmalıdır. Et suyu ekleyin (kuru üzüm veya şarap mayası). Parmağına delik olan bir su kilidi veya medikal eldiven takın.

Yakında çıkacak şarapla birlikte kabı 18-23°C (64-73°F) sıcaklıkta karanlık bir yere taşıyın. 4 gün sonra 17.5 oz / 500 gr şeker ekleyin. Bunu yapmak için 0,15 gal / 0,5 litre gyle'ı ayrı bir kaba dökün, içinde şekeri eritin ve ardından şurubu geri dökün. Bu işlemi her 3-4 günde bir tekrarlayın.

Birkaç hafta sonra fermantasyon duracaktır (gösteriler: su contası 2-3 gün köpürmez, eldivenin havası iner, dipte tortu olur ve şarabın kendisi daha parlak hale gelir). Bu, yeni şarabı ince bir tüpten başka bir kaba dökmenin zamanı geldiği anlamına gelir. Dipteki tortuya dokunmamak önemlidir.

Şarabın tadına bakın. Gerekirse, tadına şeker ekleyin.

Kap kapağını kapatın ve 8-12°C sıcaklığa sahip bir odaya aktarın. Şarabı yıllandırmak için 45-70 gün orada bırakın.


 

Migros kavun şarap fiyatı

Son günlerde özellikle şarap fiyatları konusunda çok fazla kişi araştırmalarda bulunuyor. Ancak Migros'ta şu an satış gerçekleştirilmemektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.