Motorin zammı ikinci kez ertelendi

Motorin zammı ikinci kez ertelendi
Motorine dün yapılacak 1,26 liralık zam açıklamasından sonra bugün geleceği belirtilen 79 kuruşluk zam da iptal edildi. Ertelenen zamlarda vatandaşın isyanının önemli rol oynadığı belirtilirken, Brent petrol uluslararası piyasada 93,14 dolardan satılıyor.

Milli Gazete'nin haberine göre, motorine dün yapılacak 1,26 liralık zammın ardından bugün pompa fiyatlarına yansıtılacak 79 kuruşluk artış da ertelendi. Yapılacağı açıklanan mazot zammının ikinci kez ertelenmesinde araç sahiplerinin isyanının etkili olduğu ileri sürüldü. 

Benzin ve motorin fiyatlarının geçen seneki fiyatlara çekilmesini isteyen araç sahipleri "Brent petrolün fiyatı düşüyor. Buna paralel olarak dünyanın bir çok ülkesi de akaryakıta indirimler uyguluyor. Türkiye ise bütçe açığını kapatabilmek için benzin ve motorine zam üstüne zam yapıyor. Kendimizi sağılmış inek gibi hissediyoruz" diyerek isyan etmişlerdi. 

Sektör temsilcileri zammın ertelenmesinde araç sahiplerinin isyanının etkili olduğunu belirtti. Benzinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,74 TL, yılbaşında 12,29 TL idi. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da bir yıl önce 7,25 TL, yılbaşında 11,43 TL idi.

Dün kapanışı 92,34 dolar seviyesinde yapan Brent petrol, bu sabah uluslararası piyasada 93,14 dolardan satılıyor.

Geçtiğimiz hafta 100 dolar seviyesinde işlem gören Brent petrol fiyatlarındaki düşüşte Çin'de açıklanan zayıf ekonomik verilerin ardından küresel büyümeye ilişkin endişelerin artması etkili oldu. 

Brent petroldeki düşüşe rağmen Türkiye'de benzin ve motorine yapılacak zam vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.