Nargileye rağbet artıyor

Nargileye rağbet artıyor
HÜKÜMETİN uzun yıllardır sigara konusundaki politikaları başarıya ulaştı ve sigara kullanımı azaldı ancak durum nargilede aynı değil. Sigaraya ilgi azalırken nargileye rağbet oldukça fazla. Bunun en somut örneği nargile tütünü üretim tesislerinin peş peşe açılması. Geçen yıl İstanbul’da 2 tane nargile tütünü üretimi yapan tesis açıldı. İstanbul’da üçüncü nargile tütünü üretecek tesis Silivri’de açılacak. Tesisin proje bedeli 4 milyon 295 bin 500 TL olarak belirlendi.

Al Şaha Tobacco Tütün ve Tütün Mamülleri İşletme İhracat İthalat Pazarlama Sanayi Tic. Ltd. Şti., Silivri Ortaköy’de üretim tesisi kurmak için hazırladığı dosyayı İstanbul Valiliği’ne sundu. Eşit paya sahip Türk ve Rus uyruklu iki kişi tarafından kurulan şirket, nargile üretim tesisi için 4 milyon 295 bin 500 TL’lik yatırım yapacak. Bu sermayenin büyük bir kısmı üretim ekipmanları, dolum ve kutulama makineleri için ayrıldı.

Tesisin ayrıntıları
İstanbul Valiliği’ne sunulan tanıtım dosyasında kurulacak olan tesisle ilgili özetle şöyle denildi:
“Tesisin, 2 bin 500 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde, 3 bin metrekare kapalı alana sahip 4 katlı binada faaliyeti planlanmaktadır. Al Şaha Tobacco Tütün Ve Tütün Mamulleri İşletme İhracat İthalat Paz. San. Tic. Ltd. Şti. 13.01.2017 tarihinde kurulmuş olup, henüz faaliyetine başlamamıştır. Planlanan tesiste yılda 4 bin 896 ton nargile tütünü üretimi yapılması planlanmaktadır. Tütün dilimlendirme makinesinden çıkacak tütünler, nargile tütünü imalatında kullanılacak aroma karıştırma tanklarına alınarak, çeşitli meyve aromaları ile aromalandırılacaktır. 
Planlanan Tesiste 10 personelin çalışması planlanmaktadır.”
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.