Öğrencilere bayram ikramiyesi mi verilecek?

Öğrencilere bayram ikramiyesi mi verilecek?
Öğrencilere bayram ikramiyesi konusu gündemde yer alıyor. Peki öğrencilere bayram ikramiyesi mi verilecek? Ne kadar verilecek? Detaylar haberimizde...

Ali Ozan Birerdinç - Öğrencilere bayram ikramiyesi araştırmaları hız kazandı. Emekli bayram ikramiyesinin bin 100 TL'den 2 bin TL'ye, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından şimdi de öğrencilere bayram ikramiyesi konusu gündemde yer aldı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için hazırlıklar sürüyor. AK Parti cephesinin önümüzdeki günlerde duyurmayı planladığı 3 sürpriz vaat bulunuyor. Peki öğrenciler ne zaman, ne kadar bayram ikramiyesi alacak?

ÖĞRENCİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ Mİ VERİLECEK?

Öğrencilere bayram ikramiyesiyle ilgili AK Parti cephesinden konuya hazırlık yapıldığı belirtildi. 

Üniversite öğrencilerine, dini bayramlarda emeklilere verildiği gibi bayram ikramiyesi verilecek. Üniversite öğrencilerine verilecek bayram harçlığının bin TL civarında olması bekleniyor.

VATANDAŞLIK FONU KURULACAK

Devlet, çocuklar doğduktan sonra her ay onlar için 100 veya 200 tutarında parayı fona yatıracak. 18 yaşını geçen kişiler isterlerse biriken parayı belli koşullarda çekebilecek. Bu noktada genel olarak, paranın üniversite eğitiminde kullanılması formülü değerlendiriliyor.

3 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Yeni evlenecek çiftlerin ev eşyaları gibi masrafların altından daha kolay kalkması için 250 bin TL civarında uygun faizli kredi verilecek. Krediler 2-3 yıl geri ödemesiz olacak. Sonradan 10 yıla yayılan vadeler uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.