Özerklik çatlağı

Özerklik çatlağı
Ticari diplomasinin zirvesinde özerklik tartışması yaşanıyor. Uluslararası arenada özel sektör aracılığı ile ‘Türk Ticaret Diplomasisi’ faliyetlerini yürüten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) 33. Olağan Genel Kurulu gergin dakikalara sahne oldu. Kürsüye çıkan eski Bakan ve kurumun ilk başkanı olan Ali Çoşkun ‘Yeniden Özerklik’ istedi. DEİK’in yapısı 2015 tarihinde Eski Bakan Nihat Zeybekci yayınlanan yönetmelik ile değiştirilmiş ve Ekonomi Bakanlığı’na bağlanmıştı. Özerk yapısını kaybeden kurumdan Tü

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Genel Kurulu’nda birçok sürpriz de yaşandı. Yeni dönem yöneticileri belirlendiği toplantıda ekonominin devleri listede kendine yer bulamadı. Murat Ülker, Mehmet Ali Aydınlar, Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Ali Koç ve Rona Yırcalı listede yer almadı. Nail Olpak başkanlığa devam ederken, yönetim listesinde yenilenmeye gidildi. Rifat Hisarcıklıoğlu, İsmail Gülle, Abdurrahman Kaan ve Mithat Yenigün başkan yardımcıları olarak belirlendi.

Salon buz kesti
İlk DEİK Başkanı ve eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a ödülünü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve DEİK Başkanı Nail Olpak takdim etti. Konuşma yapmak için kürsüye çıkan Çoşkun, kurum için yeniden ‘Özerklik’ tavsiyesinde bulundu. Çoşkun, “Buradan bir öneri de bulunuyorum. DEİK yeniden özerk yapısına kavuşsun” dedi. Salonun biranda buz kestiği konuşma sonrası tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.