Özgür Demirtaş, Şimşek'in ekonomi başına getirilmesine olumlu bakıyor: Dolar hemen 25 TL olmalı

Özgür Demirtaş, Şimşek'in ekonomi başına getirilmesine olumlu bakıyor: Dolar hemen 25 TL olmalı
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonominin başına Mehmet Şimşek’in getirilmesini de olumlu karşıladığını söyleyerek ihracatçının rahatlaması için doların hemen 25 TL olması gerektiğini savundu.

EMİNE KAŞIKCI- Gerçekleşen seçimlerin ardından piyasalardaki hareketlilik durdurulamıyor.

Dolar/TL dün güne 22,20 TL’lik rekor fiyatı ile başlarken artışını sürdürerek 23 seviyesini de aşmıştı.

Bugün de Dolar ve Euro güne yine rekor kırarak başladı ve Dolar 23,31 seviyesine ulaştı.

Ekonomist Özgür Demirtaş'ın nisan ayında yapmış olduğu dolar yorumu gündem olmuş ve söz konusu paylaşımında hükümetin zorla doları baskılamaya çalıştığını ve serbest bırakıldığı anda da doların 24-25'lere fırlayacağını söylemişti.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre İzmir öğrenciler ile bir araya gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar kurunun yavaş yavaş artırılmasının doğru olmadığını, bu şartlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmeyeceği değerlendirilmesinde bulundu.

Doların minimum 25 TL seviyelerinde olması gerektiğini söyleyen Demirtaş, “İhracatçının biraz rahatlaması gerekiyor, hele ki temmuz ayında asgari ücrete zam gelirse dolar 28 TL seviyelerine gelmesi gerekir. Hükümet kendini sıkıştırıyor. Dolar birden olması gereken seviyelere çıkarılmalı artık enflasyon riskini aldık” dedi.

Ekonominin başına Mehmet Şimşek’in getirilmesini de olumlu karşıladığını belirtenD Demirtaş, “Ülkemi seven bir insan olarak diyorum ki iyi ki de Mehmet Şimşek geldi, gelmemesi durumunda daha olumsuz şeyler yaşanabilirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.