Rus ve Ukraynalıların Türkiye'de konut talebi arttı

Rus ve Ukraynalıların Türkiye'de konut talebi arttı
Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in açıkladığı verilere göre, Rus ve Ukraynalıların Türkiye’de konut talebi artıyor. Açıklanan verilere göre, Rusya kaynaklı Türkiye içindeki satılık konut aramaları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 51; Ukrayna kaynaklı aramalar ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 63 arttı. Bu kapsamda en çok aranan şehir ise Antalya oldu.

Emlakjet, aylık 60 milyona ulaşan sayfa görüntüleme sayısı ve 15 milyon ziyaretçisi ile veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’den konut alımı ve konut aramaya yönelik artan ilgisini inceledi. Buna göre savaştan kaçan Ruslar ve Ukraynalıların konut aramaları geçen yıla göre önemli ölçüde arttı ve en çok konut araması yapılan şehir Antalya oldu.


TÜİK verilerine göre, 2022 şubat ayında yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55 artarken, Rusya’dan Türkiye’de konut alanlar yüzde 96, Ukrayna’dan Türkiye’de konut arayanlar yüzde 85 arttı. Rusya ve Ukrayna’nın konut alışındaki yükselen trendi, emlakjet.com konut arama verileri de destekledi. Geçen yıl şubata göre Rusya kaynaklı konut aramaları yüzde 51, Ukrayna kaynaklı konut aramaları yüzde 63 artış gösterdi.


Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan bir veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda, savaş nedeniyle farklı ülkelere göçen Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’de konut alımı ve aramalarına yönelik hareketliliği ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.