Şahap Kavcıoğlu son gününde 1,5 milyar dolar satmış: "Enkaz gibi enkaz"

Şahap Kavcıoğlu son gününde 1,5 milyar dolar satmış: "Enkaz gibi enkaz"
Merkez Bankası (MB) başkanlığından alınıp Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) başkanlığına getirilen Şahap Kavcıoğlu'nun son gününde rezervden 1,5 milyar dolar daha sattığı öne sürüldü.

EMİNE KAŞIKCI- Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığı'na atanırken; yerine Hafize Gaye Erkan getirildi.

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, Kavcıoğlu'nun son gününde 1.5 milyar dolar daha sattığını ve böylece Merkez Bankası'nı 63.5 milyar dolar açık pozisyonla devrettiğini ileri sürdü.

Merkez Bankası rezervlerinin, yabancı paralar karşısında değer kaybı durmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen ay CNN Türk’te yaptığı konuşmada, Körfez ülkelerinin devreye girdiğini ve para depo ederek Merkez Bankası'nı rahatlattığını söylemişti.

Son olarak Gürses, Kavcıoğlu'nun son gününde de 1.5 milyar dolar daha satarak bankanın 8 Haziran itibariyle görünen zararı 52 milyar TL olarak açıkladı. Gürses, "gerçekleşmemiş zararı' (değerleme hesabı) ise 432 milyar TL. Enkaz gibi enkaz..." dedi.

Gürses'in paylaşımı şöyle:

"Kavcıoğlu son gününde 1.5 milyar dolar daha satmış. Böylece Merkez Bankası'nı 63.5 milyar dolar açık pozisyonla devretmiş. Bankanın 8 Haziran itibariyle görünen zararı 52 milyar TL, 'gerçekleşmemiş zararı' (değerleme hesabı) ise 432 milyar TL. Enkaz gibi enkaz..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.