Seramiksan'dan su kıtlığına karşı tasarruf odaklı üretim

Seramiksan'dan su kıtlığına karşı tasarruf odaklı üretim
Kişi başına su tüketiminin 2030’da yıllık bin 120 metreküp olacağı tahminiyle Türkiye, su fakiri ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Yağışsız geçen kış aylarının ardından gelen 22 Mart Dünya Su Günü, su kıtlığına ve kuraklığa dair önlemleri gündeme getiriyor. Yıllık su tüketiminin yüzde 13’ünden sorumlu sanayi kuruluşları, pek çok önlem alıyor. Seramiksan da 'sıfır atık su politikası' doğrultusunda ürettiği vitrifiye ürünleriyle, tasarruf konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. 

Her yıl 22 Mart’ta kutlanan ve bu seneki teması 'su ve sanitasyon krizini çözmek' olarak belirlenen Dünya Su Günü’nün gelmesiyle, su kıtlığının önüne geçmek için doğru tüketme ve yönetme biçimlerine dair yapılan çalışmalar gündemdeki yerini tekrar aldı.

YÜZDE 0 ATIK SU POLİTİKASIYLA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KATKIDA BULUNUYOR

Kuraklık ve su kıtlığına karşı acil eylem planları geliştirmenin önemine değinen Seramiksan Direktörü M.Süreyya Çağlar, “Son yıllarda zaten var olan kuraklık, pek çok coğrafyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gün geçtikçe artırıyor. Yağış oranları her yıl biraz daha düşerken barajlardaki doluluk oranının azalması, yaz mevsiminde zorlanacağımızı şimdiden gösteriyor. Bu yüzden gerek bireysel gerekse toplumsal bilinç oluşturmak ve mevcut düzenimizi tasarruf odağında dönüştürmek zorunlu hale geliyor. Sürdürülebilirliği ilke edinen Seramiksan olarak biz de yüzde 0 atık su politikamızla ürettiğimiz vitrifiye ürünlerimizle bu dönüşüme katkıda bulunuyoruz” dedi.

VİTFRİFİYE ÜRÜNLERİYLE DOĞA DOSTU BANYOLAR SUNUYOR

Fabrikalarında kullanılan suyu geri kazanım tesislerinde geri dönüştürerek gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedeflediklerini paylaşan Çağlar, ürünleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Su tasarruflu vitrifiye ürünlerimizle tüketicilerin birincil yaşam alanlarını sürdürülebilir mekanlara dönüştürüyoruz. ‘Hijyen Herkesin Hakkı’ mottosuyla geliştirdiğimiz ve bakteri oluşumunu yüzde 99,9 oranında engelleyerek üst düzey hijyen sağlayan Seramiksan Hygiene yüzey teknolojisinin kullanıldığı tüm ürünlerimiz, minimum su ve deterjan kullanımı ile sağlıklı ve doğa dostu banyolar sunuyor. 2,5 ila 4,5 litre su ile kusursuz temizlik sağlayan su tasarruflu klozetlerimizle sürdürülebilir bir dünya için banyo çözümleri üretiyoruz. Bunun yanı sıra 24 saat kullanılmadığında kendi kendine hijyen sifonu yapan, 0,8 litre su tüketimi ile tasarruf sağlayan Hill Akıllı pisuvarlar da sürdürülebilirliği kendine özgü zarif tasarım çizgileriyle buluşturuyor. Hijyen, estetik ve konforu tasarrufla bir araya getirdiğimiz ürünlerimizle sürdürülebilir geleceği hep birlikte inşa edebileceğimizi kanıtlıyoruz."

TASARRUF ODAKLI ÜRETİM MODELİYLE FARKINDALIK HEDEFİ

Türkiye’de kişi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarı 2018 itibarıyla bin 363 metreküp civarında ölçülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bu miktarın, ülke nüfusunun 100 milyon olması beklenen 2030’da yıllık bin 120 metreküpe düşeceğini tahmin ediyor. Yılda 54 milyar metreküp su tüketilen Türkiye’de, bu suyun yüzde 74’ü sulama ve yüzde 13’ü içme ihtiyacı için kullanılırken, yüzde 13’ü de sanayinin ihtiyaçlarının karşılanmasında değerlendiriliyor. Bu durum sanayileri harekete geçirirken, Seramiksan da tasarruf odaklı üretim modeliyle kamu nezdinde farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.