Şimşek'ten Bitcoin uyarısı!

Şimşek'ten Bitcoin uyarısı!
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bitcoin'le ilgili olarak "Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" açıklaması yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten son dönemde yoğun talep gören Bitcoin'le ilgili uyarı geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Şimşek, "Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" dedi.

Bu yıl yüzde bin 500'e yakın prim yapan Bitcoin, 16 bin 500 doların üzerinde işlem görüyor. 

Piyasa değeri yaklaşık 250 milyar doları aşan Bitcoin, uluslararası ilaç firması Pfizer, yatırım bankacılığı kuruluşu Goldman Sachs ve ABD'li telekomünikasyon şirketleri AT&T ve Verizon gibi dev firmaları geride bıraktı.

"LALE ÇILGINLIĞI" NEDİR?

Tarihe "lale çılgınlığı" ve "lale balonu" dönemi olarak geçen olay, 1600'lü yıllarda Hollanda'da ortaya çıkmıştı. O dönem, lale soğanı fiyatlarının inanılmaz artışı ve ardından sert düşüşü bu şekilde nitelendirilmişti. Ekonomi çevreleri, son dönemde bitcoinde yaşanan ani yükseliş ve inişleri de lale çılgınlığı yaşanan döneme benzeterek yatırımcıları uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.