Soğan hem göz hem cep yakıyor! Son fiyatlar ne kadar?

Soğan hem göz hem cep yakıyor! Son fiyatlar ne kadar?
Hayatın her alanında uygulanan zamlardan soğan da nasibini aldı. Son fiyatlar ise gözün yanında cepleri de bir hayli yakıyor. İşte piyasadaki son durum.

Seçimlere kısa bir süre kala gözler oylara çevrilirken seçmenin gündemindeki 1 numaralı madde ise ekonomi. Etiketleirin neredeyse gün aşırı değişmesine tepki gösteren halk diğer yandan sürekli gramaj azaltmaya veya idareli kullanmaya çalışıyor. Mutfakta tasarruf yapmaya çalışırken özellikle neredeyse tüm yemeklerin vazgeçilmezi soğan gözden sonra artık cep de yakıyor.


Soğan yaş getiriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ekonomik şiddetin en büyük yıkımı mutfakta yaşandı. Bugün irice bir soğanın tanesi 11 lira 33 kuruş. Orta boy soğanın bir tanesi 7 lira 14 kuruş. Soğan artık doğrandığında değil tezgahtan alınırken milletin gözünden yaş getiriyor" dedi.



Soğan 11 lira 33 kuruş

Hükumetin ekonomi politikalarını eleştiren Öztrak, "Ne dedilerse, ne söyledilerse tersi oldu. Paramızı pul ederek, enflasyonu, hayat pahalılığını azdırarak, dar ve sabit gelirlileri ezdiler. Konut fiyatları aldı başını gitti. Orta direğin ev sahibi olması artık hayal oldu. Kiralık daire bulmak bile mesele oldu. Ekonomik şiddetin en büyük yıkımı mutfakta yaşandı. Bugün irice bir soğanın tanesi 11 lira 33 kuruş. Orta boy soğanın bir tanesi 7 lira 14 kuruş. Soğan artık doğrandığında değil tezgahtan alınırken milletin gözünden yaş getiriyor. Market fiyatlarından bihaber hükumetin Nebati Bakanı çıkmış, et fiyatlarındaki artışı toplumun damak tadında meydana gelen değişime bağlamış. Koyun eti kokuyormuş, onun için milletimiz dana eti yiyormuş. Aslında koyun eti dana etine göre çok ucuzmuş. Bugün Ankara'da markette dana kuşbaşının kilosu 310 lira. Koyun etinin kilosu 330 lira. Nebati Bakanın bundan haberi yok. Bunun adı taammüden ekonomik şiddettir. Bunun adı taammüden ekonomik terördür. İşte ekonomimizi bu kafalar yönetiyor" ifadelerini kullandı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.