Son dakika dolar fiyatı el yaktı! Dolarda son durum

Son dakika dolar fiyatı el yaktı! Dolarda son durum
Son günlerde yaşadığı yükselişle yatırımcısını güldüren doların alış ve satış fiyatı merak ediliyor ve sürekli araştırılıyor. Ayrıca ülke ekonomisi için de büyük önem teşkil eden doların son seviyesi 4 lira civarındaydı. İşte günün dolar fiyatları...

Ekonomi son dakika gelişmeleri ile şekillenen bir alan ve hem dolar hem euro ülkemizde geçerli para birimi oldukları için anında takip edilmesi gerekiyor. Özellikle yatırımcılar, iş sahipleri ve bazı dövizle çalışan iş kolları doların durumunu anında sorgulamak  istiyor.

Dolar kaç lira sorusu sürekli soruluyor. En son olarak 4 lira bandında seyreden dolar bugün bu barajın da üstüne çıktı ve yatırımcısını güldürdü.

4 nisan 2018 dolar fiyatları
 

Dolar kuru, yeniden psikolojik seviye olan 4 TL'nin üzerini görürken, Euro kuru da 4.93 TL'nin üzerine yükseldi. Piyasalar tarafından ekonomik, jeopolitik ve siyasi gelişmeler izlenecek.

Son birkaç haftada yaşanan sert yükselişlerin ardından sınırlı gerileyen dolar/TL yeniden yükselişe geçti. 4 TL seviyesinin üzerini gören dolar kuru, dışarıda küresel ticaret savaşları endişeleri içeride ise makroekonomik jeopolitik ve siyasi gelişmeleri izleniyor.

İllikit piyasada rekor seviye olan 4.0375'i geçen hafta test eden dolar/TL, güne 3.9882/3.9910 seviyesinden başladı.Dolar kuru, gün içerisinde en yüksek 4.0194 seviyesini görürken, saat 11.08 itibarıyla 4.0156 TL'de hareket etti. Euro/TL ise gün içerisinde en yüksek 4.9371 TL'yi görürken şu dakikalarda 4.9349 TL'de bulunuyor.

Bankacılar TL'deki son dönemde görülen sert değer kayıplarını yüksek enflasyon, cari açık, yabancıların pozisyon azaltması, risk algısında görülen artış ve jeopolitik riskler gibi unsurların bir araya gelmesine bağlıyorlar. Bu endişelerin bir araya gelmesiyle yabancı yatırımcıların tahvil satışları hızlanmış, carry trade pozisyonlarının kapanmasının da etkisiyle TL'de negatif ayrışma belirginleşmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.