Son dakika.. Erdoğan açıkladı! Gelir vergisi muafiyetinde kapsam genişliyor! Hangi meslekler dahil edildi?

Son dakika.. Erdoğan açıkladı! Gelir vergisi muafiyetinde kapsam genişliyor! Hangi meslekler dahil edildi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik uygulanan gelir vergisi muafiyetinin kapsamının genişletileceğini açıkladı. Hangi meslekler vergiden muaf olacak?

Cansev Temuçin- Bursa'da konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vergi muafiyetine yönelik yenilikleri açıkladı. 

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesinde çeşitli açıklamalarda bulundu.

KDV'ye yeni düzenleme

Erdoğan konuşmasında; "Esnafımızla ilgili bazı müjdeleri de burada sizlerle ve milletimizle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz daha önce esnafımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Şimdi evlerde imal ettikleri ürünleri ve benzeri platformlarda satanları da vergi muafiyeti kapsamına alıyor. Muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkartıyoruz. Yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız bir düzenlemeyle, basit usulde vergilendirilen esnafımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Berber, terzi, bakkal, manav, kasap, taksici, dolmuşçu, servisçi gibi esnafımızdan gelir vergisi almayarak, dünyada eşi benzeri olmayan bir düzenleme yapmıştık. Halihazırda 837 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor. Bu yıl basit usule tabi olma hadlerini yeniden düzenledik. Böylece mevcut hadleri aştığı için, gerçek usulde vergilendirmeye geçmesi gereken esnafımızın basit usulden yararlanmaya devam etmelerini sağlıyoruz. Ayrıca basit usul dışında kalan 13 büyük şehrimizdeki 80 bin pazarcı esnafımızın kazançlarını da bu istisna uygulamasına dahil ediyoruz. Yeni uygulamanın büyük şehirlerdeki pazarcı esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer vererek vergi muafiyetinin kapsamının genişletileceğinden bahsetti.

[related-posts id="100302" color="bg-primary"][/related-posts]

Vergi muafiyeti sınırı yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, vergi muafiyetinde daha önce 320 bin lira olan sınır 700 bin liraya çıkartıldı. 

Basit usüle geçen meslek grubu hangisi?

Erdoğan'ın vergi muafiyeti açıklamasında sözünü ettiği basit usülde işlem gören meslek gruplarına bir yenisi daha eklendi. Gelir vergisinden muaf tutulan bu meslek dallarına pazarcılar da eklendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.