Tapuda yeni dönem başladı

Tapuda yeni dönem başladı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir dizi önlem alındı. 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren kat irtifakı/ kat mülkiyetine ilişkin işlemlere webtapu üzerinden başvurulara veya e-randevu/çağrı merkezi üzerinden randevu alınarak yapılacak. 

Koronavirüs salgını sonrası bulaş riskini en aza indrimek için pek çok önlem alındı. Yetkililer tarafından sıklıkla 'evde kalın' uyarısı yapılsa da  çalışmak için ya da zorunluluk nedeni ile dışarı çıkan vatandaşlara yapması gerekenler hatırlatılıyor. 

WEBTAPU ÜZERİNDEN YAPILACAK
8 Nisan 2020 tarihinden itibaren kat irtifakı/ kat mülkiyetine ilişkin işlemler ile cins değişiklik işlemleri webtapu üzerinden başvurulara veya e-randevu/çağrı merkezi üzerinden randevu alınarak yapılacak. 

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU
Vaka sayılarının artışının önüne geçmek için bir çok alanda maske takma zorunluğuğu getirildi. Bunlardan biri de tapu müdürlükleri. Tapu genel müdürlüklerine artık maskesiz giriş yapılamayacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Mehmet Zeki imzası ile taşra genel müdürlüklerine gönderilen yazıda vatandaşların maskesiz içeri alınmaması vurgulandı. Ayrıca personelin de  siperlikli maske ve eldiven kullanması istendi.

SERBEST KIYAFET UYGULAMASI
Yaşanan olağanüstü süreçte çalışanların hayatını kolaylaştırmak için ikinci bir emre kadar serbest kıyafet uygulamasına geçildiği duyuruldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.