Taşeron işçiler 2018 senesinde kadrolu olabilecek mi! Son dakika gelişmeleri

Taşeron işçiler 2018 senesinde kadrolu olabilecek mi! Son dakika gelişmeleri
Uzun süredir hükümetin gündeminde olmasına rağmen henüz kesin bir sonuca varılmayan taşeronların kadroya geçmesi konusunda işçiler büyük bir merak içerisinde 2018 yılını bekliyor. Her ne kadar Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu bu senenin sonunda taşeronların kadrolu olabilecekleri konusundaki çalışmalarını tamamlayacaklarını dile getirse de işçilerin büyük bir bölümü 2018'e sarkacağını düşünüyor. Peki 2018'de taşeronlar kadrolu olabilecek mi? İşte detaylar...

Taşeron işçilerin kadrolu olmasına yönelik yapılan çalışmalarda son dakika gelişmeleri arka arkaya geliyor. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ konu hakkında açıklama yaparak kadro konusunda müjdeyi verdi.

Zorlu şartlar altında çalışarak evlerine ekmek götüren işçilerin kadro konusu yakın zamanda çözüme kavuşuyor. İşte o sözler...

Bozdağ, "Kökünden çözülecek bir tasarıyı sevk edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nun gündemine konu gelecektir. Ardından Meclis'e sevk edilecek. Ocak ayı içinde taşeronu halletmiş olacağız" dedi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki "Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taşeron işçi meselesini bu hafta hallediyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde bir vatandaşın "Taşeron ne olacak Sayın Cumhurbaşkanım" diye bağırması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işte taşeron olmaz. Ama taşeron işi inşallah bu hafta içinde bitiyor" diye cevap verdi.

Başbakan Yıldırım da "Taşeron olarak çalışanların sorununu Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hallediyoruz. Bir hafta içerisinde inşallah Meclise göndereceğiz." dedi.

Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığının yoğun bir çalışma yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlikte işi tatlıya bağladılar inşallah. Bu hafta içinde Meclise gitmesiyle bütçe müzakerelerinin de arkasından inşallah neticeye bağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.