Taşeron işçilerin kadroya alınmasını sağlayacak sınav nasıl ve ne zaman yapılacak - Geçme notu kaç puan

Taşeron işçilerin kadroya alınmasını sağlayacak sınav nasıl ve ne zaman yapılacak - Geçme notu kaç puan
Uzun zamandır kadroya geçme hayalleri kuran taşeronlar artık son viraja girdi. Şartları sağlayan işçilerin kadrolu olma şansının bulunduğu başvurularda son tarih 11 Ocak. Sonrasında da adaylar incelenecek ve sınava girmeye hak kazananlar açıklanacak. Peki taşeron sınavı ne zaman ve nasıl yapılacak. Geçme notu kaç olacak. İşte detaylar...

Milyonlarca vatandaşı direkt olarak etkileyecek ve hayatlarını idame ettirme konusunda refaha kavuşturacak olan taşeronların kadroya geçmesi hususunda yapılacak sınavla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Taşeronların kadroya geçme sınavı ne zaman yapılacak?
3 Mart 2018 Cumartesi tarihinde gerçekleştirilecek.

Taşeron sınavında geçme puanı kaç olacak?
50 olarak belirlendi.

Sorular meslekle ilgili olacak
Meslek ve eğitim durumuna göre soru sorulacağına dikkat çeken Jülide Sarıeroğlu, “Okur yazar değilse belki sözlü yapılacak. Artık kamuda da belediyelerde de personel alımına dayalı hizmet ihalesi yok” dedi. Bakan, kadroya geçişte yaş sınırı koymadıklarını ifade etti. Kefil istendiğiyle ilgili haberlere de değinen Sarıeroğlu, “Kesinlikle kefil istenmiyor” diye konuştu.

Kıdemler etkilenmeyecek
Haklarda geriye gidiş olmadığına dikkat çeken Sarıeroğlu, “Tüm işçiler kıdem tazminatlarıyla geçiş yapacak. Çalışanlarımızın içi rahat olsun” dedi. Bazı belediyelerin ‘taahhütname’ adı altında belgeler imzalattığı ortaya çıkmıştı. Çalışma Bakanlığı bu konuda bir açıklama yaptı: “Taşeron işçiler bizim söylediğimizin dışında belge imzalamasın.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.