Tek kullanımlık tıbbi maskelerde ilave gümrük vergisi kaldırıldı

Tek kullanımlık tıbbi maskelerde ilave gümrük vergisi kaldırıldı
Ticaret Bakanı Ruhsan Pekcan korona önlemleri kapsamında tek kullanımlık tıbbi maskelerde yüzde 20 olarak verilen ilave gümrük vergisinin kaldırıldığını açıkladı.

Pekcan bugün koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanmasına karar verilen ve Resmi Gazete'de de yer alan 'İthalat Rejimi Kararları'na yönelik Twitter'dan açıklamada bulundu.

Birçok üründe vergi kalktı
​Bakan Pekcan, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında maske, solunum cihazı, kolonya ve dezenfektan ile ilgili gümrük vergisi düzenlemeleri yaptıklarını söyledi. Pekcan, şunları kaydetti: "Koronavirüse yönelik aldığımız tedbirler kapsamında, ortaya çıkması muhtemel ihtiyacın karşılanması ve arz güvenliğinin devamını sağlayabilmek amacıyla; Tek kullanımlık tıbbi maskelerde yüzde 20 olarak uygulanan ilave gümrük vergisini kaldırdık. Ventilator, oksijen konsantratörü gibi solunum cihazları için yüzde 13 oranında uygulanan ilave gümrük vergisini de kaldırdık. Bunun yanı sıra kolonya ve dezenfektan üretiminde hammadde olarak kullanılan dökme etil alkol ithalatında hali hazırda yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisini kolonya ve dezenfektan üreten sanayiciler için sıfırladık."

Bakan Pekcan, alınan kararların hayırlı olmasını diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.