Temmuz ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri ne zaman yatacak?

Temmuz ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri ne zaman yatacak?
Pandemi sürecinde milyonlarca kişinin merakla beklediği temmuz ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin ne zaman yatırılacağı belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, o tarihi açıkladı.

Koronavirüs salgınının etkisini göstermesi sonrasında tanınan kısa çalışma ödeneği hakkı ile birlikte birçok iş yerindeki çalışanlara maaşlarının belirli kısmı PTT üzerinden yatırılmıştı. İşsizlik maaşı konusunda da araştırmalar sürüyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu hakkında açıklamada bulundu.

Bakan Selçuk, “5 Ağustos’ta yapılması gereken Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Böylece Bayram öncesinde vatandaşlarımıza bu destekleri ulaştırmış olacağız. Ödemeleri, 27 Temmuz’dan itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız.” dedi. 

27-29 Temmuz'da yapılacak
IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara da PTT üzerinden ödemelerin yapılacağını hatırlatan Bakan Selçuk, “T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi; 0-2 olanlara 27 Temmuz’da, 4-6 olanlara 28 Temmuz’da, 8 olanlara 29 Temmuz’da ödemeler yapılacak.” açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.