TL'nin değer kaybı milyonları ekran başına kilitledi

TL'nin değer kaybı milyonları ekran başına kilitledi
Merkez Bankası'nın (TCMB) dün politika faizini indirmesinin ardından döviz kurlarında yaşanan sert artışların sürmesi, uluslararası ekonomi basınının gündeminde. Mevcut ekonomik koşullar altında liranın baskı altında kalmaya devam edeceği belirtilen yazılarda Erdoğan'ın alışılmadık tezlerinin sonuçlarının olumsuz olduğu ifade edildi.

TCMB’nin dün politika faizini 100 baz puan indirmesinin ardından Türk lirasında değer kaybının sürmesi uluslararası finans basınının da gündemine girdi.TCMB’nin faiz indirim döngüsünün sona erdiği yönünde mesajlar verdiği hatırlatılan yazılarda Erdoğan’ın düşük faiz-düşük enflasyon tezinin olumsuz sonuç verdiği bildirildi. Financial Times, ihracatçıların beklendiği kadar ekonomik durumdan yararlanmadığını aktardı. Bloomberg, merkez bankasının güven vermediğini savunurken Reuters, merkez bankasının piyasaya müdahale ederek tükenmiş döviz rezervlerinden harcadığını belirtti. 


FİNANCIAL TIMES: FAİZ KARARLARI SPEKÜLASYONLARI ATEŞLİYOR

Financial Times, seçmenlerin ve iş dünyasının artan endişelerine rağmen Erdoğan’ın faiz indirimlerini sürdürme kararlılığının Türkiye’de bazı vatandaşların liradaki düşüşten faydalanması gerektiği yönündeki spekülasyonları ateşlediğini aktardı. Gazete, dolar üzerinden fiyatlandırılan girdilerin fiyatlarının fırlaması nedeniyle  yerli üreticilerin fırtınalı bir bahar mevsimine hazırlandığını söyledi. FT, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yükselen enflasyona rağmen merkez bankasına faiz oranlarını tekrar tekrar indirme talimatı verdikten sonra yılın başından bu yana para biriminde yüzde 50’lik bir düşüş yaşadığını hatırlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen Londra merkezli bir bankacı, “Bir ülkenin sadece çöpe atılmış bir para birimiyle ihracata yönelik bir ekonomi inşa edebileceğini düşünmek ekonomik olarak çılgınca” dedi. Bankası, “Öyle olsaydı, Zimbabwe bir teknoloji süper gücü olurdu” diye konuştu.

vatandaş dovız kuru

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.