Togg ile D-Smart'ın başarılığı iş birliği

Geçtiğimiz gün teknoloji adına önemli bir haber edindim. Haber TOGG ile D-Smart’ın gerçekleştirdiği bir ortak çalışma ile ilgili.

İlk önce şunu söylemek istiyorum, Togg çok güzel bir proje ve maalesef bu proje kutuplaşmaya malzeme oldu. Öyle bir hale geldi ki Togg sanki Türkiye’nin milli otomobili değilmiş te AK Parti’nin kendi otomobiliymiş gibi bir hava yaratıldı. AK Parti karşıtları Toog’u benimsemedi hatta onu dışladı. Bu özellikle seçim dönemlerinde kendisini hissettirdi. Öyle bir hale geldi ki iş Togg sanki düşmanların arabası ya da ne bileyim sanki Türkiye’yi işgal etmek isteyenlerin arabasıymış gibi bir hava doğdu.

TOGG’a haksızlık yapıldı

Ben bu arabaya tüm objektifliğimle kutuplaşmadan sıyrılarak tarafsız bir biçimde bakmaya çalıştım. Arabayı inceledim ve dürüst olayı çok beğendim. Arabaya haksızlık yapılmış. Sokaklarda caddelerde ne zaman bu arabayı görsem gözüme takılıyor başımı çevirip bakıyorum. Bu araç her şeyden önce araba olarak güzel bir araba. Çok güzel bir tasarımı var. Buna bir de Türk mühendislerinin oluşturduğu bir araç olması ve bir Türk markası olması da eklenince olay beni daha da heyecanlandırdı.
Yurt dışından da özellikle Yunanistan’dan pek çok dostum aradı ve bana arabayı çok beğendiğini söyledi. Bazı insanlar Togg’a çamur atarken ben aksine gurur duydum hatta param olsa da keşke bu arabayı alsam diye bile düşündüm. Büyük yabancı arabalardan görüntü ve tasarım olarak hiçbir farkı yok aksine fazlası var.

Neyse dönelim konumuza. Togg ile D-Smart çok güzel bir iş birliğine imza atmış. D-Smart GO ile yapılan bu iş birliğinde yüzün üzerine televizyon kanalını araçta izleme fırsatı sunulmuş. Türkiye’de ilk kez bir araçta Togg’un T10X sınıfında müthiş bir eğlence ekranı olacak ve bu eğlence ekranından televizyon kanalları canlı olarak izlenebilecek.
D-Smart’ın yaptığı bu iş birliği ile platformda yer alan diziler, filmler, belgeseller , müzik kanalları T10X yolcuları tarafından izlenecek. Bunu izlemek için araç sahiplerinin Tru Store’dan uygulamayı indirmeleri kâfi olacak.

Rakiplere karşı önemli bir atak

Otomobiller özellikle büyük şehirlerde insanların günlerinin büyük bir bölümünü geçirdiği mecralar. Genelde arabalarda radyo veya usb’den müzik dinleniyor. Dünyada arabalara yönelik çok güzel multimedya sistemleri hazırlandı ama bu konuda ciddi bir boşluk var. Araba firmaları bu konuda pek aktif olamadılar oysa onları bekleyen çok fırsat var. Mesela arabalarda artık internet bağlantılarının olması lazım. İnternet üzerinden radyo ve televizyon izleme fırsatının sunulması lazım. Bu teknolojiler geliştirildi ama yaygınlaşmadı. Togg bir araba markası olarak multimedya araç için eğlence sistemlerinde yaptığı bu atakla rakiplerine ilham verebilir.

Ben arabamda internet olsun isterim, uydu televizyonlarının, platformların, dijital radyoların kısaca her türlü dijital medyanın olmasını isterim. Zaten Car Play ile var diyebilirsiniz ama bu genelde insanların cep telefonlarını bu sistemlere bağlaması ile oluyor. Bence öyle olmamalı araçlarda da direkt internet bağlantısı olmalı ve insanlar eğlence ekranlarında bundan faydalanmalı. Yani arabalarda direkt internet bağlantısı olmalı.

Markalar bu konuda çok pasif kaldı Togg’un bu atağı dilerim bu piyasada bu konuda bir emsal olur ve hareketlilik yaratır.

Şoförlere yasak

Öte yandan D-Smart da çok güzel bir atılım yapmış oldu bu iş birliği ile. D-Smart’ın en büyük rakibi eski adıyla Digitürk bugünkü adıyla BeIn Sports Süper Lig maçları ile ayakta duruyor. Oysa D-Smart rakibinin bu önemli özelliğine rağmen piyasada ciddi işlere imza atıyor ve önemli bir platform olduğunu gösteriyor. Şaka maka adamların elinde futbol ligi olmadan nerdeyse benzer sayıda aboneleri var. Bu açıdan bakınca D-Smart’ı da tebrik etmek lazım.

Bu projede önce çok eleştirdiğim ama sonra çok beğendiğim bir özellikte gördüm. Togg TX10’te D-Smart GO uygulaması sürücüler için araç yalnızca park halindeyken izlenebilecek. Bunu duyunca çok saçma dedim ama aracın mühendisleri çok akıllıca bir şey yapmışlar ve araç sürüş halindeyken şoförün ekranı kapalı olacak ve sadece yolcuları TV yayınlarını izleyebilecek. Yani şoför istese de izleyemeyecek ekranı. Böylece güvenlik için de önlem alınmış olundu.

Bu tarz çalışmaların artması lazım. Araç içi konforun artmasında multimedya sistemleri çok önemli bunun ilk önemli adımını Togg attı bakalım devamı gelecek mi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mihalis Kuyucu Arşivi