TOGG piyasayı sallayacak! İkinci el araçlarda hareketlilik

TOGG piyasayı sallayacak! İkinci el araçlarda hareketlilik
Uzun süre beklendikten sonra kısa süre önce fiyatları açıklanan TOGG'un modellerine ilgi büyük. Vatandaşlar da ön siparişlerin açılmasıyla birlikte sahip oldukları araçları satarak almak istedikleri modeller için verdikleri ilanlarla dikkat çekti.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG için beklenen fiyatlar çok düşük bir karşılık buldu. Açıklanan ücretlerle birlikte binlerce kişi aracını satışa çıkardı. Ana parayı eline alarak üstüne eklemek isteyenler veya model değiştirmeyi arzu edenler verdikleri ilanlarla birlikte ilgisini gösterme yolunu seçti. 

641543be86b245341cb891eb


Benzer özelliklerdeki birçok otomobile rağmen fiyatları daha makul bulan vatandaşlar, hayalini kurdukları ve ülke otomobili nedeniyle ekonomiye katkı vermek istedikleri TOGG'u alabilmek için ilanlarda 'TOGG almak için aracımız satıyorum yazmaya başadı.



TOGG'un özellikleri

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. Arkadan itişli T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).


 

Hareketlilik TOGG özelinde olabilir

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı: “İkinci el piyasası aralık-şubat arası oldukça hızlıyken, yaşadığımız deprem felaketinin de etkisiyle oldukça normal olarak durağan seyre döndü. Merakla beklenen TOGG’un fiyatının açıklanmasının ardından, kendi segmentine göre cazip fiyat sunduğundan hareketlilik TOGG özelinde yaşanabilir.


TOGG fiyatları düşer mi?

Mevcut koşullar itibarıyla gerileme beklemiyoruz. Özellikle gelecek ay yaşayacağımız Ramazan Bayramı öncesinde, her bayram olduğu gibi bir hareketlik başlayabilir. Talep artınca fiyatlarda bu talebe istinaden bir miktar yükselebilir.


Yerli üretim avantaj

Satış adetleri göz önünde bulundurulduğunda 5 yaş üzeri araçlarda talep artarken 10 yaş ve üzeri araçlarda talep en yüksek noktaya çıkıyor. Marka/model olarak baktığımızda da fiyat ve performans açısından C Segment aile otomobillerinin tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bu otomobillerin ortak noktası pek çoğunun yerli üretim olması. Bu sebeple fiyat noktasında avantaj sağlıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.