TOKİ Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası başvuru şartları 2023

TOKİ Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası başvuru şartları 2023
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve büyük ilgi gören kentsel dönüşümde “Yarısı Bizden” kampanyasının detayları belli oldu.

Fatma Müge Yücetürk - Kentsel dönüşümde “Yarısı Bizden” hareketliliği yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez duyurulan kampanyanın detayları vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki “TOKİ dönüşümde yarısı bizden kampanyasının başvuruları ne zaman başlıyor?”, “TOKİ Yarısı Bizden kampanyasına nasıl başvuru yapılır?”, “TOKİ kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyasının koşullar neler?” İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve aynı gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un detaylarını paylaştığı TOKİ Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası büyük ilgi gördü.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası ne zaman başlıyor?

İstanbul’daki riskli ve yüksek riskli binalar için düzenlenecek olan TOKİ Yarısı Bizden kampanyasının başvuru tarihi de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, proje için yapılacak başvuruların ilk günü 26 Nisan 2023 Çarşamba olarak duyuruldu.

TOKİ Yarısı Bizden kampanyasının şartları ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasının şartlarını, "5 Adımda Yarısı Bizden" başlığı ile sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre, proje kapsamında evini yeniletecek olan vatandaşlar, borçlarının yüzde 10’unu peşin kalanını ise 10 yıl vadeli olarak ödeyebilecek. Peşin ödemenin ardından kalan tutar içinse farklı taksitlendirme yöntemleri belirlendi. Bu doğrultuda, 750 bin TL’lik borçlanmanın taksit tutarları 5625 TL olarak belirlenirken, 900 bin TL tutarındaki ödemenin taksiti ise 6750 lira olacak.

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası faiz ve kredi oranı ne?

TOKİ tarafından düzenlenen “Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasının faiz oranları ve kredi tutarları da belli oldu. Kampanya detaylarına dair yapılan açıklamada belirtilen miktara göre, evini gönüllü olarak kendisi dönüştürmek isteyenlere 0,74’lük faiz oranıyla kredi verilecek. Öte yandan verilecek kredinin faiz tutarı da belirlendi. Kentsel dönüşüme katılmak isteyenlere yönelik 0,74’lük faiz oranıyla verilecek kredinin tutarı ise 1 milyon 250 bin lira olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.