Trafik cezası affı çıktı mı?

Trafik cezası affı çıktı mı?
Trafik cezası borçlarındaki son durum, vergi affı kanunu ile gündemdeki yerini aldı. Kanunda, trafik cezası affına dair maddeler bulunuyor. 

Emre Yüksel - Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile trafik cezalarında af konusu gündemde yer aldı. Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini içeren kanun teklifi yasalaştı. Trafik borcu olanların borçlarında yapılandırma fırsatı olacak. İşte detaylar...

TRAFİK CEZASI AFFI ÇIKTI MI? 

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde trafik cezaları ve ehliyetlere dair maddeler yer aldı. Yapılandırılan ödemeler için peşin veya taksitli ödeme imkanı verildi. Kanun kapsamında sicillerinde 5 ila 95 cezası olanların cezaları silinecek. Alkol uyuşturucu ve ölüme sebebiyet verme gibi hallerin dışında bir süre el konulan ehliyetler de iade edilecek. Bununla birlikte, 31 Aralık 2022 öncesindeki 2 bin TL'nin altındaki kamu kurumu alacaklarından vazgeçildi. 2 bin TL'nin üzerindeki borçlar ise 48 aya kadar taksitlendirilebilir. Borçlar peşin ödenirse Yİ-ÜFE oranının 90'ının silineceği belirtildi.

ANAPARANIN YÜZDE 25'İ SİLİNECEK!

İdari para cezaları peşin ödenirse anaparanın yüzde 25'i silinecek. Teklif için başvurularda son tarih 30 Nisan 2023 olarak belirlendi.

KİMLERİN CEZALARI SİLİNECEK? 

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada teklif hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: ''Bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz. Sürücülerin işledikleri kabahatleri nedeniyle verilen ceza puanları belli şartlarda silinmek suretiyle bu kişilerin tekrar ehliyet almalarını temin ediyoruz. Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.