Ünlü ekonomistlerden “Kara Çarşamba” yorumu! “Kara gömülen ceset…”

Ünlü ekonomistlerden “Kara Çarşamba” yorumu! “Kara gömülen ceset…”
7 Haziran Çarşamba günü dolar, euro ve altın fiyatları zirve yaparken, ekonomistlerden piyasalara dair çeşitli açıklamalar geldi.

Cansev Temuçin - Seçim dönemini temkinli geçiren piyasalar, 7 Haziran Çarşamba sabahına rekor yükselişle başladı. Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçmesin borsadaki olumlu havayı ve yükselişi devam ettirirken, dolar ve euro fiyatları ise tavan yaptı. Merkez Bankası sessizliğini korurken, ünlü ekonomistlerden ise farklı yorumlar geldi. Farklı ekonomistlerin yaptığı yorumlarda atasözlerini kullanmaları ise dikkat çekti.

Merkez Bankası’nın yeni başkanını açıklamasının beklendiği 7 Haziran Çarşamba günü piyasalar, rekor fiyatlarla güne başladı. Dolar 23 TL’yi bulurken, euro 25 lira sınırına dayandı. Gram altın 1.400 TL’yi geçerken, İngiliz Sterlini ise 29 TL bandına geldi. Bu gelişmelerin yaşandığı 7 Haziran günü ünlü ekonomistlerde yaşanan tabloya kayıtsız kalamadı.

“Top yere düşmeden sekmez…”

Kişisel Twitter hesaplarından çeşitli paylaşımlarda bulunan ekonomistler, piyasalarda yaşanan “Kara Çarşamba”yı değerlendirdi. Çok sayıda takipçisi bulunan ve yaptığı tahminlerle geniş kitlelerce tanınan ekonomistlerden olan Özgür Demirtaş, bugün yaşananları “Top yere düşmeden sekmez…” sözü ile tanımladı. Demirtaş diğer paylaşımlarında ise “Nas Ekonomi Modelinin Sonucu Duvar” mesajına yer verdi.

“Yaz geldi…”

Twitter’de 1,8 milyon kişi tarafından takip edilen iktisatçı Mahfi Eğilmez de güne dair ilginç bir yorumda bulundu. Özgür Demirtaş gibi o da değerlendirmesini bir atasözü üzerinden yaparak 7 Haziran günü piyasalarda yaşananlara dair yorumunu yaptı. Eğilmez son paylaşımında “Bir Çin Atasözü var: "Kara gömülen ceset yazın ortaya çıkar" diyor. Eh yaz geldi.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.