Vatandaş aç kalmamak için yeni yöntemler buluyor!

Vatandaş aç kalmamak için yeni yöntemler buluyor!
Ekonomideki olumsuz tablo, dar ve sabit gelirlinin sağlığını da bozuyor. Vatandaş, el yakan etiketlere yaklaşamayınca merdiven altı ucuz ve sağlıksız gıda ürünleri ile karnını doyurmaya çalışıyor. Bu de beraberinde çok büyük bir tehlikeyi getiriyor.

Gıdada büyük tehlike. Vatandaş enflasyon karşısında ne yapacağını şaşırdı merdiven altı gibi büyük bir tehlikeye yöneldi. Artan enflasyon ve yüksek zamlar vatandaşın sadece cüzdanını değil, sağlığını da olumsuz etkiliyor. Gıda ürünlerine gelen yüksek zamlar nedeniyle vatandaş, karnını doyurmak için sağlıksız merdiven altı gıda ürünlerine yöneliyor.


 

GIDA TÜKETİM PAYI AYNI AMA ALINAN ÜRÜNLER AZALIYOR

Milli Gazete'nin haberine göre dört kişilik bir ailenin gıda harcamalarına yönelik ayırdığı tutar, toplam tüketim maliyetinin yüzde 30’una denk geliyor. Ancak son birkaç yılda gıda ürünlerine gelen yüksek zamlar nedeniyle yüzde 30’luk bu pay yerinde saysa da alınan ürünler yarı yarıya azaldı. Dar ve sabit gelirli vatandaşın sofrası ile sofrasına koyduğu gıda ürünlerinin porsiyonları iyiden iyiye küçüldü.


 

HALK SAĞLIĞI İÇİN CİDDİ RİSK

Vatandaş ise hem aç kalmamak hem de cüzdanındaki deliği daha da büyütmemek için merdiven altı sağlıksız gıda ürünlerine yöneldi. İşçi sendikaları ve tüketici dernekleri de bu duruma dikkat çekti. El yakan etiket fiyatları nedeniyle vatandaşın merdiven altı beslenmeye başladığını ifade eden STK’lar, bu durumun halk sağlığı açısından ciddi riskler barındırdığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.