Vergi affı borç yapılandırma ne zaman başlıyor? İşte başvuru yöntemi

Vergi affı borç yapılandırma ne zaman başlıyor? İşte başvuru yöntemi
Vergi affı düzenlemesi Meclis'te kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı. Peki vergi affı borç yapılandırma ne zaman başlıyor?

Trafik cezası, Genel Sağlık Sigortası, motorlu taşıt vergisi, öğrenci kredisi gibi birçok vergi borcu yapılandırılacak. Vergi affı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla gözler başvuru sürecine çevrildi. Vergi affı düzenlemesine ilişkin düzenleme borçların silinmesini de içeriyor. Peki vergi affı borç yapılandırma ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar...

VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

31 Aralık 2022 öncesine ait vergi borçlarını kapsayan yapılandırma düzenlemesinde başvurular 31 Mayıs'a kadar alınacak. İlk taksit ödemeleri ise 30 Haziran'da sona erecek.

Yİ-ÜFE ORANININ YÜZDE 90'I SİLİNECEK!

AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir, borçların peşin ödenmesi durumunda Yİ-ÜFE oranının yüzde 90’ının silineceğini belirtti.

Ayrıca idari para cezaları peşin ödenirse anaparanın yüzde 25'i silinecek.

Vergi affı başvurusu Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bununla birlikte vergi dairesine giderek ya da posta yoluyla da başvurular yapılabilir.

HANGİ BORÇLAR VERGİ KAPSAMINDA?

AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir, vergi affı düzenlemesine ilişkin açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kanuna göre 31/12/2022 tarihinden önceki dönemlere ait olan vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları gibi borçlar için yeniden yapılandırma imkanı sağlıyoruz. Daha önce yapılandırma kapsamına girmeyen, adli para cezaları, üst kurul cezaları, sigara cezaları gibi cezalar da bu kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Bu açıdan Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı yapılandırma paketini yürürlüğe girdi”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.