Vergi, SGK ve trafik cezası nasıl yapılandırılır? Bakan tarihi verdi

Vergi, SGK ve trafik cezası nasıl yapılandırılır? Bakan tarihi verdi
Milyonlarca vatandaşın yılın belirli dönemlerinde çıkarılan af ile yararlandığı yapılandırma bu sene de gerçekleşecek. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, son günü de açıkladı. Peki vergi, SGK ve trafik cezası nasıl yapılandırılır? İşte detaylar...

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken milyonlarca vatandaşı mutlu edecek olan yapılandırma haberi Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. Çeşitli kalemler altında borcu bulunan vatandaşlar bu meblağları yapılandırabilecek ve uzun bir süreye yayabilecek.

Hükümetin tarihi bir fırsat daha sunduğunu belirten Ağbal, yapılandırma için de son günün tarihini açıkladı. Buna göre vatandaşlar 31 Temmuz'a kadar borçlarını yapılandırabilecek.

Vergi borcu yapılandırması nasıl yapılır?
İnternette İnternet Vergi Dairesi web sitesinden yapabilirsiniz. Burada taksitle veya defaeten ödeme seçenekleriyle borcunuza düşen miktarları yatırma şansınız bulunuyor.

Neredeyse sıfır faiz
MTV ve trafik para cezalarında peşin ödeme seçeneğinde faiz neredeyse sıfıra kadar düşüyor.

Başvuruların tarihleri
Başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Ödemeler ise SGK'ya ağustos, Maliye'ye Eylül ayında yapılacak.

Kartla ödeme var
Başvuru ve ödemeler vergi dairelerine yapılabileceği gibi internetten de gerçekleştirilebilecek. Ödemeler banka kartı/kredi kartı ile yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.