Yüzde 25 kira zammı sınırı 1 Temmuz’da sona eriyor! Haziran ayı kira artış oranı ne kadar oldu?

Yüzde 25 kira zammı sınırı 1 Temmuz’da sona eriyor! Haziran ayı kira artış oranı ne kadar oldu?
Milyonlarca kiracı ve ev sahibi, kira artış oranı verilerini merak ediyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 25 olarak belirlenen kira artış oranlarında son tarih olarak Haziran 2023 gösterilmişti. Peki kira artış oranları ne kadar oldu, yüzde 25 kararı uzatıldı mı?

Geçtiğimiz yıl hızla yükselen enflasyon sonrası alınan karar ile kira artışlarına düzenleme getirilmişti. Getirilen bu karar neticesinde, ev sahiplerinin enflasyon verilerinden bağımsız olarak kira artışlarında en fazla yüzde 25 zam uygulayabileceği belirtilmişti. TEFE - TÜFE artış oranlarından bağımsız olarak alınan bu düzenleme kararında son tarihin de 1 Temmuz 2023 olduğu belirtilmişti. Milyonlarca vatandaş, yeni dönemde kira artış oranlarının ne kadar olduğunu, yüzde 25 kararının uzatılıp uzatılmadığını merak ediyor.

Tüm ev sahipleri ve kiracılar, Haziran ayı ile birlikte kira artış oranını merak ediyor. Artan fiyatlar ve enflasyon nedeniyle 1 Temmuz 2023’e kadar kira artış oranlarına yüzde 25’lik sınırlama getirilmişti. Kira artış oranının önümüzdeki dönemde de yürürlükte olup olmayacağı konusu gündemde yer alıyor. Haziran 2023 dönemi için kira artış oranı belli oldu mı? İşte detaylar…

TÜİK MAYIS AYI TÜFE VERİLERİ

Kira artış oranlarının belirlenmesine yön veren enflasyon verilerine ilişkin beklenen açıklama TÜİK tarafından açıklandı. Mayıs ayına ilişkin yayımlanan verilere göre TÜFE 39,59 olarak kaydedildi. TÜFE’deki değişim Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,26 olarak kaydedilirken, 12 aylık değişimde yüzde 39,59 ve 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 63,72 olarak kaydedildi.

YÜZDE 25 KİRA ZAMMI SINIRLAMASI UZATILDI MI?

Yüzde 25 kira artış sınırlama uygulaması 1 Temmuz 2023’te sona erecek. Uygulamanın uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin açıklama, geçtiğimiz dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılmıştı. Kurum, Temmuz’da sona erecek olan bu uygulamanın uzatılacağını ifade etmişti. İlgili uygulamanın 1 Temmuz 2023’te sona ermesi beklenirken, Bakan Kurum’un yapmış olduğu açıklama sonrası, konuya ilişkin yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

Yasanın getirdiği yüzde 25 zam sınırı uygulamasına ilişkin, yakın bir tarihte açıklama yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.