Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek? Bakan Bilgin duyurdu!

Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek? Bakan Bilgin duyurdu!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamlı emekli maaşlarının ne zaman yatacağını açıkladı. 

Emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseleceği müjdesi verilmişti. Gözler emekli maaşının hesaplara yatacağı tarihe çevrilmişken Bakan Bilgin, zamlı maaşların hesaplara ne zaman yatacağını duyurdu. İşte zamlı maaşların hesaplara yatacağı tarih...

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "2022 yılı Temmuz itibariyle 3.500 TL'ye, 2023 yılı Ocak itibariyle de 5.500 TL'ye yükseltilmiştir. 5.500 TL olan emekli alt sınır aylığı tutarı 2023/Nisan ödeme dönemi itibariyle de yüzde 36,36 artışla 7.500 TL'ye yükseltilecektir. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022'ye göre yüzde 114,3 artırılmış olacaktır. 2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır. Emeklilerimize hayırlı olsun." dedi.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki kere ödenen bayram ikramiyeleri yüzde 82 artışla bin 100 TL'den 2 bin TL'ye yükseltildi.

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 2018 yılında bin TL olarak ödeniyordu. Ödemeler 2021 yılında bin 100 TL'ye yükseltilmişti. Yeni karar ile bayram ikramiyeleri yüzde 82 artışla 2 bin TL'ye yükselecek. Bu sene Ramazan Bayramı ikramiyesi bayramdan önce nisan ayında, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi haziran ayında ödenecek.


EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Milyonlarca kişi EYT yasasından faydalanarak emekli olacak. Emekli olmayı bekleyen EYT'liler bayram ikramiyesi alıp alamayacağını sorguluyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Bilgin,  "En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2 bin TL'ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında" dedi.

Bakan Bilgin'in açıkladığı üzere 2 bin TL'ye yükseltilen bayram ikramiyesinden EYT'liler de faydalabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.