Ekonomik sınav!

Dünya ekonomik anlamda büyük sınavlardan geçiyor.
Ülkemiz ise özellikle son 2 senedir ekonomik anlamda çok kötü malesef. Şimdi bu olayın sorumlusunu ya da sorumlularını aramak, tartışmak zaman kaybı. Keşke bazı şeyleri değiştirebilsek. Peki biz ne yapalım. Mevcut durumu nasıl yönetebiliriz ona bakalım. Mevcut durumu yönetmek çokta kolay olamayacak tabi. Malumunuz tükettiğimiz şeyler oldukça pahalı. Zaruri ihtiyaç dışında harcama yapmamaya dikkat etmeliyiz.


Önümüzdeki günlerde enerji krizleri bizi etkili bir şekilde bekliyor olacak. Hayatı idame ettirmek için enerji kullanmak durumundayız. Bunda hem fikiriz, ama zaruri olmayan durumlarda enerjimizi idareli bir şekilde kullanabiliriz. Bu cümleleri yazacağım aklıma gelmezdi sevgili okurlar ama malesef küçük uyarılar yapmayı kendime bir görev olarak addettim.

İstanbul’da yaşayanlar bilir yıllardır susuzluk problemi olduğu söyleniyor. Aşırı su kullanımına dikkat etmeliyiz. Şu an ülke geneli özellikle elektrik ve doğalgaz gibi ihtiyaçları bu sezon ciddi zamlı bir şekilde kullanacak. Size tavsiyem televizyonlarda, gazetelerde idareli bir şekilde kullanım nasıl yapılır, uzmanlar anlatıyor. İsterseniz internetten de öğrenebilirsiniz.


Burdan maddi durumu iyi olan insanlara çağrıda bulunmak istiyorum. Sosyal sorumluluk adına bu kış yardıma ihtiyacı olan insanlara maddi destek olabilirsiniz. Zira bu kış çok çetin geçeceğe benziyor. Atatürkün de tamda bu günlere uygun bir sözü var; “En iyi kişi kendinden çok ait olduğu sosyal toplumu düşünen, onun varlığının ve mutluluğunun korunmasına kendini adayan insandır.” Mustafa Kemal Atatürk
Arkadaşlar biz ülke olarak birbirimize kenetlenirsek bizi hiç bir şey yıkamaz. Birbirimize yardımda bulunmaktan çekinmeyelim. Size güveniyorum yurttaşlarım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serap Şahin Arşivi