Ellerini arkada neden bağladın?

E, ne de olsa Fatih'in fethettiği İstanbul’u 31 Mart seçimlerinde 13 bin 729 oy farkla kazanan ama “hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu” gibi türlü bahaneler uydurarak seçimi iptal ettirenlerin 23 Haziran’da 806 bin 415 oy fark atarak 25 yıllık İBB saltanatlarına son veren bir Ekrem İmamoğlu vardı karşılarında.

Ki yenilen pehlivan güreşmeye doymaz misaliydi sergilenen tavır. Çünkü; aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hala sandıkta kaybedilen İstanbul’un acısı dinmemişti içlerinde. Lakin atı alan Sayın İmamoğlu Üsküdar’ı çoktan geçmiş hatta Üsküdar’a Halk Ekmek büfesini dahi kurmuştu.

Elbette elleri arkasında ve gururla yürüyecekti! Çünkü koskoca Fatih’in İstanbul’unu çalmadan, çırpmadan ve emanete ihanet etmeden, hak ettiği değeri vererek yönetiyordu.

Bu arada; Fatih’in emaneti olan İstanbul’un göbeğine 16/9 gökdeleni için ruhsat verenleri değil de, Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyareti sırasında elleri arkasında yürüdüğü için bunu saygısızlık olarak azleden ülkem savcılarının Sayın İmamoğlu hakkında inceleme başlatıyor olmaları çok ilginçti.

Ve onlara göre bizim Müslümanlığımız, Osmanlılığımız ve vatan sevgimiz de sahteydi. Hatta Sayın İmamoğlu sahtecikten alıvermişti Fatih Sultan Mehmet’in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini’ye yaptırdığı orijinal tablosunu ve yine sahteciktendi “Bu İstanbul halkına ait bir eserdir ve inşallah nice yüz yıllar İstanbul’da yaşamaya devam edecektir” söylemi...

Kısacası; Sayın Ekrem İmamoğlu’na İstanbul’u fetheden Fatih’in tablosunu almak, kendini osmanlıcı görenlere de tabloya ödenen paranın fuzuli olduğunu söyleme gururu kalmıştı.

İmamoğlu HDP ziyaretlerinden dolayı mı terör destekçisi olmuştu?

Eğer ki Hdp dağdaki Pkk’nın düz ovadaki temsilcisi ise;
Yine o ülkem savcılarının dikkatini;
Hpd’li Ahmet Türk’ün “Barış görüşmeleri sürecinde adaya ilk gidenlerden biriydim. Herhalde yüzerek gitmedim, yüzme şansım da yoktu. Devletin sağladığı imkanlarla gittim.” söylemi...
Hdp temsilcileri ile Dolmabahçe de yapılan mutabakat...
Oslo görüşmeleri...
Osman Öcal’ın tamda seçim arefesinde TRT Mit Televizyonuna verdiği söyleşisi...
Haburda Terörist’in ayağına kurulan seyyar adliye ile hukukun ayaklar altına alındığı görüntüleri...
Bebek katilinin 81 milyona canlı yayınla dinletilen mektubu... değil de.

Sayın İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi destekleyerek, bunların teröre olan yardımlarını desteklediği gerekçesinin dikkatlerinin çekmesi ve hakkında soruşturma başlatıyor olması çok ilginç değil miydi?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01